244 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severin îşi suspendă activitatea didactică fizică cu ocazia alegerilor locale

La nivelul județului Caraș-Severin, 244 de unităţi de învăţământ, dintr-un total de 409, își vor suspenda activitatea didactică ca urmare a amenajării în interiorul şcolilor a secţiilor de votare pentru desfășurarea alegerilor locale. Astfel, până pe data de 29 septembrie inclusiv, peste 24.000 de elevi își vor continua cursurile în mediul online.

La mijlocul acestei săptămâni, miercuri, 23 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

„În ceea ce privește situația județului Caraș-Severin, 165 de unități de învățământ, dintr-un total de 409, nu au secții de votare! Asta înseamnă că un număr de 11.589 de elevi, dintr-un total de 36.072, va merge în continuare la școală, pentru ceilalți aplicându-se varianta predării cursurilor online”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Sursa foto principal: newsbucovina.ro.