Tot mai multe comune din județul Timiș ajung pe harta COVID-19! Primul caz confirmat în Moșnița Nouă

A fost confirmat primul caz de coronavirus în comuna Moșnița Nouă la aproape jumătate de an de când țara noastră a intrat în război cu pandemia. Numărul bolnavilor a crescut în ultimele săptămâni, iar datele confirmă depășirea pragului de 1000 de cazuri în județ.

Persoana diagnosticată cu COVID-19 a dezvoltat o formă ușoară de boală, iar în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că a intrat în contact direct cu trei oameni. „Este primul caz din comuna Moșnița Nouă. Persoana este în izolare la domiciliu. La fel, și contacții direcți”, a confirmat, pentru www.expressdebanat.ro, Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă.

Vestea a ajuns la locuitorii din comună după ce reprezentanții Primăriei au postat informațiile pe pagina de Facebook. Oamenii spun că nu sunt respectate cu strictețe regulile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului. „Faceți mai multe controale, în special la magazinele de pe raza comunei, sunt multe persoane care intră fără masca și nimeni nu le zice nimic”, a scris un locuitor al comunei. „Nici în magazine sau în saloanele de coafură nu se poartă mască. Nici măcar vânzătorii”, a scris și o localnică.

În urmă cu câteva zile și comuna Sânandrei a intrat pe lista COVID-19 cu primele două cazuri pozitive. Edilul orașului a extins controalele și le-a transmis oamenilor că vor fi amendați dacă nu poartă mască și dacă nu respectă distanța socială de doi metri.