Reșițenii învață să trăiască sănătos

Numărul reșițenilor care fac mișcare cunoaște o ușoară creștere în această perioadă. Anul 2012 a debutat cu o îmbunătățire a situației din acest punct de vedere. Proprietarul sălii Fitnesstudio, Sorin Pițigoi explică fenomenul și vine cu sfaturi pentru cei care nu au luat încă decizia să își îngrijească sănătatea.

Nimic nu poate fi mai frumos și mai sănătos decât să îți închei ziua de lucru cu cel puțin o oră de mișcare. La Reșița, numărul sălilor de fitness a crescut de la un an la altul, ca de altfel și numărul reșițenilor care au înțeles că mișcarea le face bine atât fizic, cât și psihic. Instructorul Sorin Pițigoi vine cu explicația acestui fenomen. “Raportat la anul trecut, avem o ușoară creștere a numărului de clienți, în această perioadă a anului. Am avut și ani mai buni înainte de criză”, spune proprietarul sălii Finesstudio, amplasată în incinta Complexului de Sport și Sănătate de la bazin, din cartierul Govândari. Sorin Pițigoi spune că unii reșițeni au înțeles nevoia de mișcare. „Pe aceia îi veți vedea la sală, indiferent de anotimp. Cei care nu au înțeles, renunță după prima lună. Ciudat, că și cei care au renunțat îmi mărturiseau ce bine se simt atunci când fac mișcare, ce bine dorm”.

Cum se schimbă mentalitatea
Mentalitatea nu se schimbă cu ușurință și, mai ales, nu de pe o zi pe alta. Astfel că, un rol definitoriu îl are și educația pe care tinerii o primesc acasă. În plus, mediul în care trăiesc, oamenii cu care aceștia intră în contact, dar și presa sunt esențiale din acest punct de vedere. “Eu cred că informația circulă de la om la om, iar apoi mai este și mass-media, care, în ultimul timp, pune accent mare pe informarea oamenilor în ce privește mișcarea, dar și pe beneficiile pe care le au de pe urma acesteia”, subliniază instructorul de fitness.

Motive invocate pentru “chiul
Deși numărul persoanelor care fac mișcare este în creștere, numărul celor care perseverează rămâne, totuși, scăzut. Asta, raportat la Sala Fitnesstudio, despre care Sorin Pițigoi ne povestește. “Motivele ar putea fi de ordin financiar sau lipsa de timp. Cei care vin constant la sală sunt peste 10, la ora actuală. În ce privește motivul ,,nu am timp”, acesta este de înțeles la doamne și domnișoare, pentru că acestea trebuie să meargă la serviciu, să gătească, să facă curățenie, să spele…etc În ciuda acestui fapt, timpul trebuie planificat mai bine, astfel încât să ne putem permite o oră pe zi de mișcare”, subliniază instructorul.

Afacere pentru sănătate
Dacă reșițenii privesc sala de fitness ca pe o afacere, Sorin vine cu detalii și la acest subiect.La început, am deschis sala cu gândul să-mi fac din hobby o slujbă. Acum, mă consider un antreprenor care nu se gândește la bani ca un afacerist. Vreau doar să-mi plătesc cheltuielile, să am ce pune pe masă familiei și să ajut cât mai mulți oameni să dobândească sănătate și un corp atletic, armonios dezvoltat”, spune instructorul, care își petrece întreaga zi îndrumându-i pe reșițenii care vor să slăbească, să facă mișcare sau doar să își îmbunătățească aspectul fizic. Sorin Pițigoi a dorit să încheie cu un citat care îi aparține lui Platon: ,,Cei care nu au timp pentru mișcare, vor avea timp suficient pentru boală”.

Rămâi cu Express de Banat și citește în fiecare vineri Rubrica “Mișcare pentru Sănătate, cu Sorin”.

Vinerea viitoare, instructorul te acomodează cu pașii pe care trebuie să îi urmezi, atunci când vrei să ai un corp atletic, de invidiat.

 

 

 

Comments

  1. minunat :) says:

    si sala din centru am auzit ca e ok, dar cica ar merge figurantii pe acolo