Tot mai aproape de contur. Harta pistelor de biciclete din județul Timiș ar putea fi gata în jumătate de an

pista biciclete padure

Autoritățile județene lucrează, în această perioadă, la caietul de sarcini care va sta la baza strategiei de dezvoltare a rețelei pistelor de biciclete care să lege localitățile din Timiș. Până la finalul anului, documentația ar putea fi scoasă la licitație, astfel ca din ianuarie anul viitor să se poată intra pe calendar, speră vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș. 

Reprezentanții CJ Timiș au primit deja câteva oferte ale unor companii de profil care au mai întocmit astfel de strategii velo la nivel mondial. După ce caietul de sarcini va fi gata, acesta va fi scos la licitație. Intenția este și ca angajații CJT care se vor ocupa de această strategie să fie instruiți de specialiști.

„Eu aș vrea ca luna aceasta, cel târziu luna viitoare să iasă caietul de sarcini, câștigată licitația până la finalul anului și din ianuarie să avem un calendar de lucru la acea strategie. Am primit și un calendar de la diferite firme care ar fi interesate, cam cum ar vedea ele decursul pentru această strategie, unele 6, altele 8 luni de finalizare a strategiei. Graficul lor include o perioadă în care se face training a echipei tehnice din consiliul județean ce se va ocupa de strategie și va ține legătura cu unitățile administrativ-teritoriale, cu comunitatea, și se va merge pe diferite etape ca în corporație, unde se verifică, dau un exemplu, ce rute ar trebuie să fie, pe unde ar trebui să meargă și discuția cu toate entitățile implicate.”, a explicat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

La final, a mai spus Cristian Moș, va avea loc o prezentare generală cu harta pistelor de biciclete. „Unii dintre cei interesați ne-au spus că vor putea să ne furnizeze inclusiv dimensiunile pistelor sau ce piste ar trebui să fie în zonele respective, pietruite, asfaltate.”, a mai spus vicepreședintele CJ Timiș.

Viitoarea rețea pentru pistele de biciclete se dorește a fi dezvoltată în zonele sălbatice sau cele nevizitate până acum din județ. Acestea vor fi amenajate pe malurile râurilor, chiar în pădure, evitând marginea drumurilor județene sau a căilor de circulație intensă. Ar putea fi vorba despre zona viticolă de la Recaș sau Silagiu, fie în jurul Timișoarei, pentru conectarea localităților periurbane.

Proiectul va avea o evoluție graduală. Consiliul Județean Timiș va finanța toată documentația care va sta la baza aprobării acestei strategii care, de altfel, urmează să facă parte din planul județean de amenajare al teritoriului. Strategia velo ar urma să fie implementată în cel puțin 8 ani.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/