Rectorul UMF, despre „valul online” de Covid-19: „E mult mai periculos decât valul 4; e al unor mari savanți necunoscuți”

vaccin covid 1
untitled design set 970x90 px

Medicul Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, este de părere că motivul pentru care oamenii nu se imunizează în număr mare împotriva Covid-19 este legat de opiniile care circulă în mediul virtual, opinii despre care spune că sunt nefundamentate, dar care sunt luate în considerare de populație. 

La nivelul Universității de Medicină din Timișoara, 90% din cadrele didactice sunt vaccinate împotriva coronavirusului, spune rectorul UMF, iar în rândul studenților, rata de imunizare este de 70%.

„Sunt puține cadre didactice, 5-7 care nu pot fi vaccinate din cauza unor afecțiuni pe care le au și care reprezintă o contraindicație de vaccinare. La nivelul studenților, rata de vaccinare este foarte bună, undeva la peste 70%. Ei se vaccinează în continuare, deci probleme majore nu au fost, dovadă și faptul că avem cazuri sporadice de infectare și cele mai multe se produc în viața privată, pe mijloacele de transport sau la diferite evenimente la care participă.”, a declarat rectorul Octavian Crețu.

Întrebat în ce măsură un asemenea grad ridicat de imunizare s-ar putea regăsi și în rândul populației, rectorul s-a arătat sceptic.

CITEȘTE ȘI: Paradoxul vaccinării: două localități din Timiș se află simultan în topul național al imunizărilor și în cel județean al infectărilor

publicitate ziar expresb 1000x100

„Nu știu dacă vom putea ajunge pentru că, după cum ați văzut, din păcate, apare un alt val, mult mai periculos decât valul 4 Covid, anume valul online, valul unor mari savanți necunoscuți care își exprimă tot felul de puncte de vedere nefundamentate și  mare parte a populației, din păcate, ține cont de aceste aspecte, deși nu au fundament științific. Nu cred că va fi posibil la nivel național, în contextul actual. Ca să fie posibil acest lucru ar trebui ca întreaga națiune să revină la un alt mod de a gândi, la un alt sistem de valori, de conștiință și de educație.”, a mai spus rectorul UMF.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș s-au administrat aproximativ 475 de mii de doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19, de la debutul campaniei și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de peste 245.000.

CITEȘTE ȘI: Doza 3 de vaccin anti-Covid, administrată la peste 17.000 de persoane, în Timiș. Datele inspectorilor DSP

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/