Tot ce are mai frumos Banatul se vinde în patru zile!

Peste 100 de ghizi vin al Timișoara, la noua ediție a „Conferinței Naționale a Ghizilor de Turism”, un eveniment menit să le ofere acestora ocazia de a descoperi frumusețile Banatului, iar ei, la rândul lor, să aducă turiști în zonă.

Membri ai Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România sunt așteptați să participe în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie la conferința care va avea loc pentru prima oară în orașul de pe Bega. Acest eveniment se adaugă celor menite să sprijine Timișoara în exercitarea titlului de Capitală Europeana a Culturii în 2021. Până în prezent, astfel de conferințe s-au desfășurat la Sinaia, Iași, Oradea, Bucovina, inclusiv Chișinău, dar anul acesta, datorită nevoii de formare continuă a ghizilor, Consiliul Județean Timiș a decis să sprijine, prin Centrul de Cultură și Artă, organizarea acestui eveniment în municipiul Timișoara.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș alături de ghizi locali le pregătesc participanților patru zile de tururi ale orașului, precum și în restul județului, un dans al ansamblului din Deta într-o reinterpretare inedită, dar și un periplu culinar, pe lângă alte numeroase activități. La acestea se adaugă și întâlniri cu reprezentanți ai industriei ospitaliere sau cu reprezentanți ai unor obiective turistice din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Evenimentul se bazează pe multiculturalitate, se mizează pe faptul că Novi Sad va fi, în paralel cu Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2021”, afirmă Delia Barbu, director executiv al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș. Prin această conferință se urmărește, practic, ca pe harta turistică să fie inclus și orașul sârbesc Novi Sad, turiștii urmând însă să se cazeze în Timișoara.