Intrarea lui Torma în PSD grăbeşte exploatarea potenţialului turistic al Ostrovului?

În ideea transformării orașului Moldova Nouă într-o viitoare stațiune turistică, primarul Adrian Torma știe că una din mișcările cele mai inteligente se referă la Insula Ostrov. Deși insula a fost inclusă în Aria specială de protecție avifaunistică, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, dă de înțeles că există discuții pentru ca o parte din insulă să poată fi dată turismului.

Cu câteva luni în urmă, Adrian Torma explica modul în care vede el o parte din suprafața Ostrovului (55 de hectare) ca jucând un rol important în dezvoltarea turismului: „Ne dorim să avem trei tipuri de căbănuţe în care să folosim doar materiale ecologice. Ne dorim o zonă în care să putem avea o subzonă de faună, de floră pentru ca turiștii care vin aici să poată avea acces și la frumusețile oferite de natură. Apoi ne dorim s-avem o zonă pentru pescari și, teoretic, pentru că se mai puteau face rar de tot, niște sesiuni de vânătoare. Dar aici trebuie văzut dacă ideea este fezabilă. În plus, va fi o subzonă administrativă, unde se vor putea construi tot feluri de restaurante, cherhanale, zone de distracții, zone de agrement”.

În contextul recentei vizite a Vioricăi Dăncilă în teritoriu, am vrut să vedem care sunt variantele expuse de prim-ministrul demis prin moțiune pentru a pune în valoare comoara naturală de la malul Dunării, comoară care, evident, ar crea și câteva locuri de muncă, fără însă a pune în pericol fauna și flora existente aici. În acest sens, deputatul Luminița Jivan a explicat că această discuție a fost inițiată în urmă cu șase luni, Jivan împreună cu șeful administrației publice locale de la Moldova Nouă vizitându-l atunci pe ministrul Trif pentru a găsi variante în acest sens: „Suntem în discuții, prezentăm încă documente să putem face ceva cu o parte din Insula Ostrov. Ne dorim să o putem da turismului, astfel încât ea să poată fi vizitată”.

Bucuros că echipa spre care a făcut pasul sprijină primarii și comunitățile, edilul Torma este convins că ajutorul Guvernului, fie el și interimar, în materializarea acestui obiectiv va fi de bun augur: „Este unul din obiectivele noastre la Moldova Nouă și o să cerem ajutor Guvernului pentru a putea crea o zonă de turism în Ostrov, acolo unde influențăm mai puțin fauna și flora. Tot peisajul de acolo este idilic“.