Torma și Lupu au întrecut orice limită! „Pokemon” sare la gâtul „haitei de lupișori”!

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, atacă dur pe pagina sa de Facebook vechea administrație a orașului din Clisura Dunării. Acesta i-a numit pe susținătorii fostului edil „haită de lupișori”!

Actualul edil al orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, aduce acuzații grave fostei administrații a Primăriei Moldova Nouă. De data aceasta, primarul le transmite cetățenilor faptul că visteria bugetului local ar fi fost prejudiciată cu 2,8 milioane de lei din cauza neimplementării proiectului ce viza amenajarea portului Moldova Veche în vederea trecerii punctului frontieră cu bacul. Torma a ținut să combată astfel afirmațiile apărute în mediul online cum că la bugetul local al orașului Moldova Nouă ar fi rămas aproximativ 50 de milioane de lei.

Pe lângă cei 2.8 milioane de lei care au fost pierduți în urma neprezentării vreunui ofertant la licitația pentru amenajarea portului din Moldova Veche, edilul explică că alte 1,7 milioane pot fi pierdute din cauza documentației prost întocmite în cazul amenajării unor drumuri agricole. Un alt reproș adus de Torma fostei administrații de „lupișori” este faptul că nu s-ar fi făcut demersurile necesare pentru a fi acoperită contribuția de 20% de către proprietari în cazul reabilitării termice a celor șapte blocuri de locuințe din orașul de la malul Dunării. Pentru a nu bloca proiectul și pentru ca lucrările să continue, primarul Torma declară că a găsit soluția de a debloca situația, în sensul că procentul de 20% va fi suportat din bugetul Consiliului Local Moldova Noua, proprietarii urmând să plătească un impozit anual. Legat de aspectul administrativ, primarul Torma acuză administrația Lupu de faptul că orașul Moldova Noua nu are un Plan Urbanistic General, iar întocmirea lui va costa primăria din orașul de pe Clisură peste 30 de mii de euro.

leader board 728 x 90 px

Fostul edil al orașului Moldova Nouă, Matei Lupu, pune pe seama lipsei de experiență declarațiile actualului primar și-l îndeamnă pe acesta să treacă la treabă și să-și pună în aplicare programul electoral. Fostul edil mai spune că banii sunt în buget, iar lucrul acesta poate fi dovedit cu acte, iar faptul că actualul edil nu reușeste să implementeze proiectele rămase din administrația Lupu dovedește faptul că Torma a rămas tot la stadiul din campania electorală. Și anume, de a pune poze pe Facebook și de a se filma. „Au trecut deja mai mult de trei luni de zile și observ că primarul Pokemon (n.r. – Torma) a rămas la stadiul de campanie. Eu cred că omul are dublă personalitate și este bolnav psihic. A acumulat prea multe frustrări când era copil. Cred că a fost ciuca bătailor în școală și acum toate aceste frustrări ies la suprafață. Eu îi recomand să se apuce de treabă pentru că orașul are nevoie să fie administrat și nu de postări pe facebook. Să-i lase pe cetățeni să aprecieze ceea ce am făcut eu”, a comentat Lupu.