Torma agită apele centrale cu bacul de pe Dunăre. Vizită guvernamentală după scandalul din Consiliul Județean

Prezența lui Adrian Torma în cadrul ședinței Consiliului Județean de la sfârșitul lunii august, unde primarul le-a reproșat celor de la Palatul Administrativ că nu fac nimic pentru orașul din Clisură, pare-se că nu a rămas fără efect. În consecință, la finele lui septembrie, atât reprezentanții MAI, cât și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, au fost prezenți la Moldova Nouă pentru a găsi soluții în privința urgentării deschiderii punctului de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac.

Întrebat de reporterii expressdebanat.ro ce anume s-a schimbat în urma prezenței în teren a mai marilor țării, edilul Torma explică: „În primul rând, s-au agitat apele la nivel de județ și la nivel guvernamental, după vizita mea la Consiliul Județean, unde am ridicat problema punctului vamal care, de aproape un an de zile, stă nefolosit, noi terminându-ne partea noastră de proiect. Această stagnare se datorează lipsei de interes a Consiliului Județean și a Guvernului, implicit a ministerelor de resort. Ca atare, au venit în teren, au constatat că noi ne-am făcut treaba, conform proiectului. Sper ca vizita aceasta să nu fie doar o chestiune punctată pe Facebook de domnii de la minister sau de domnii de la Consiliul Județean și cât mai curând să obținem Hotărârea de Guvern. Deocamdată, nu am noutăți și nu am fost informat când și cum se va-ntâmpla finalizarea/deschiderea punctului vamal”.

Printre cei care i s-au alăturat liberalului la discuții, în afară de reprezentantul județean Ionuț Popovici, primarul enumeră: „Am avut un chestor de la București, responsabil cu deschiderea punctelor vamale, reprezentanți din Poliția de Frontieră de la nivel de regiune și care se ocupă efectiv de deschiderea punctelor vamale. Toată lumea a părut interesată că punctul trebuie deschis, și-au dat seama că noi, ca și UAT, ca parte din proiect, ne-am făcut misiunea încă de anul trecut, în octombrie”.

celtic transilvania 1000x100px

Acest ritm lent în procesul deschiderii punctului vamal de la Moldova Nouă, acest chin al facerii, îl fac pe Torma nu numai să ofteze, ci să-și vadă țara tot mai departe de lumea civilizată: „Ne ține în frâu birocrația, dar cel mai mult, lipsa voinței și lipsa asumării din partea anumitor membrii ai anumitor instituții publice: fie că sunt ele locale, județene sau naționale. Avem în noi starea aceasta de a nu ne asuma și de a lăsa să facem mâine ce putem face astăzi. Ca atare, România încă merge cu un ritm lent comparativ cu ceea se-ntâmplă în Europa occidentală și-n lumea civilizată”.