Reducerea birocrației în Primăria Caransebeș costă 3,5 milioane de lei

Aleșii locali din municipiul Caransebeș au aprobat, la recenta ședință de lucru, un proiect cu o finanțare de peste 3,5 milioane de lei în vederea reducerii birocrației din Primăria Caransebeș.

Proiectul prevede introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală, care au ca scop optimizarea proceselor orientate către beneficiari prin simplificarea măsurilor de lucru pentru cetățeni.

Proiectul cu titlul „Birocrație redusă prin digitalizare în UAT Caransebeș”, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, are o valoare totală de 3.566.896 de lei, din care contribuția proprie la cheltuielile eligibile este de 71.337 lei, reprezentând 2% din valoarea proiectului.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Soluția prin acest proiect propune unificarea datelor despre persoane, adrese, unificarea nomenclatoarelor și interacțiunea unitară cu cetățenii prin aplicarea principiului „înregistrării o singură dată”.

Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 (POCA) a fost aprobat prin decizia Comisiei Europene nr. 1209 din 25 februarie 2015 și promovează crearea unei administraţii publice moderne, capabilă să faciliteze dezvoltarea socio-economică, prin intermediul unor servicii publice competitive, investiţii și reglementări de calitate, contribuind astfel la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

banner maxagro