Nelu Popa: „Reșița este ca un organism viu, cu artere principale care conduc sângele de la creier la inimă”

explo 1000x200

A ales Reșița pentru că este un teritoriu distrus, pe care poți construi. Nu și-ar fi dorit un oraș pus la punct, pentru că n-ar fi știut ce să-i facă. Nelu Popa dezvăluie însă cum percepe el Reșița, cu ce compară municipiul și cum prioritizează proiectele de dezvoltare.

Primarul Nelu Popa nu fuge de muncă, dacă ne bazăm pe motivul pentru care a ales să candideze la Reșița. „Aici am de lucru mult pentru că avem foarte mult brown field, un teritoriu distrus și pe el poți să construiești. Bineînțeles, cu multe probleme. Ca să disponibilizăm un brown field pentru un Aquaparc și un mall, avem 30 și ceva de hectare. Pentru asta am fost deja de 6 ori într-un an la București la AVAS, actualul AAAS”, explică edilul-șef al Reșiței.

Nelu Popa spune și cum vede el orașul, comparându-l cu un corp uman, aducând astfel lămuriri pentru cei care sunt nemulțumiți de faptul că cele mai importante lucrări se derulează, deocamdată, pe cele mai circulate artere ale Reșiței. „Eu văd în felul următor lucrurile: un oraș, o localitate este ca un organism viu și are arterele principale care conduc sângele de la creier la inimă, până în zonele terminale: picioare, mâini”.

În același context, primarul liberal a vorbit și despre priorități, despre lucrurile pe care trebuie să se pună accent într-un oraș ca Reșița. „Principalul lucru pe care vrei să-l repari în orașul ăsta este să-i refaci infrastructura esențială, aia care îl ține în viață și aici vorbim despre aer, apă, infrastructură rutieră, pietonală și ciclistă”

În ultimul an, una dintre principalele artere ale Reșiței a suferit modificări importante. Este vorba despre Bulevardul Revoluția din Decembrie, în special despre malurile Bârzavei, din zona centrală până la noul magazin Lidl, platforma Mociur urmând să se transforme într-un punct comercial și de entertainment pentru reșițeni. Iar lucrările nu se opresc aici. Tot pentru a îmbunătăți aspectul orașului și accesul pietonal, aceleași intervenții sunt programate până în zona Triaj.