Torma a pus punctul pe i-urile piedicilor din 2018

Dorința cetățenilor din Moldova Nouă de a face o schimbare în privința clasei politice, acordându-i votul de încredere candidatului Adrian Torma, precum și dorințele celui înscăunat în funcția de edil-șef de cele mai multe ori reprezintă doar câteva elemente care conduc spre reușită, dar uneori nu sunt suficiente încât să o garanteze. Una dintre marile probleme care apar, ulterior preluării cârmei, o reprezintă lipsa de colaborare a oamenilor din interiorul nucleului de conducere, lucru confirmat de edilul Torma.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, Adrian Torma a dezvăluit care au fost cele mai mari piedici cu care s-a confruntat, în special în anul care tocmai a trecut. „Cele mai mari piedici pe care le-am întâmpinat au ținut atât de factori externi, cât și de factori interni. Factorii interni sunt faptul că, în interiorul echipei din primărie, au apărut foarte multe mișcări. Sunt colegi care au ales să plece din cauza faptului că nu au fost obișnuiți cu o muncă productivă, ci cu o muncă statică, de uzură: doar să ne luăm salariile! Apoi s-a reîmprospătat, oarecum, echipa și, venind oameni noi, performanța va fi vizibilă peste 1-2-3 ani, când ei vor începe să acumuleze experiență și să înțeleagă cum funcționează oamenii într-o administrație publică”.

Vis a vis de cauzele care au stat la baza efectelor negative, din punct de vedere extern, Torma completează: „În Moldova Nouă, clasa politică, cea care a fost unită împotriva schimbării, și, în 2016, când am câștigat alegerile locale, ea a rămas monobloc și s-a creat așa o opoziție, de dragul opoziției, acuzând, jignind fără argumente, doar de dragul de a muri capra vecinului, un lucru tipic românesc! Un alt lucru, foarte neplăcut, o altă piedică, să zic așa, a fost faptul că Guvernul nu a fost capabil să elibereze o hotărâre pentru a putea începe activitatea la punctul vamal, care ar fi reactivat un pic zona din Moldova Nouă și Clisura Dunării”.

În încheiere, șeful administrației de la Moldova Nouă subliniază importanța unui buget pe măsură, pentru realizarea proiectelor propuse, buget care, în orașul de la malul Dunării, a fost destul de mic: „Bugetul extrem de mic pentru anul 2018, raportat la dorințele noastre, la proiectele pe care le-am depus, iarăși a fost o piedică. La sfârșitul lui 2018 ne-am aflat într-o situație destul de delicată, în care abia ne-am descurcat să ne operăm plățile către furnizorii noștri!”.