Botezul Mântuitorului, în apele Dunării! [FOTO/VIDEO]

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În fiecare an, Boboteaza sau „Arătarea Domnului”, celebrată în data de 6 ianuarie, marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă, iar prin intermediul apei sfințite, credincioșii își rezervă leacul pentru trup și suflet pe tot parcursul anului.

Zeci de credincioși din Moldova Nouă s-au trezit dis de dimineață pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată în cadrul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Imediat după ce slujba a luat sfârșit, cu toții l-au însoțit pe preotul Ion Nedelcu, în parcul din fața bisericii, acolo unde butoaiele cu apă îl așteptau pe paroh să oficieze Slujba de Sfințire a Aghiasmei Mari.

Spre deosebire de anul trecut, când gradele în termometre, pentru luna ianuarie, erau destul de blânde, anul acesta, într-adevăr, s-a putut vorbi despre gerul bobotezei, însă acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru cei adunați în fața bisericii, cu sticlele în plasă, doar, doar vor pleca acasă cu apa făcătoare de minuni.

YouTube video

Celebrarea Botezului Mântuitorului, în apele Iordanului, de către Sfântul Ioan Botezătorul l-au făcut pe preotul Nedelcu să nu se limiteze doar la slujba din fața bisericii, ci, împreună cu mulțimea, acesta s-a-ndreptat spre faleza Dunării, atât pentru a binecuvânta fluviul, dar și pentru a arunca tradiționala cruce.

promovare banner maxagro

Din cauza gerului de afară, anul acesta nu au existat voluntari care să se avânte în apele reci ale Dunării pentru a recupera crucea, aceasta fiind adusă la mal de către un echipaj al Poliției de Frontieră Moldova Nouă.

Pentru cei care nu au reușit, din diverse motive, să meargă după Agheasmă, chiar în ziua de Bobotează, porțile Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă vor rămâne deschise în acest sens credincioșilor pe tot parcursul săptămânii.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/