12 irakieni și sirieni, prinși în timp ce încercau să iasă cu un tir din România. Visau la o viață mai bună, în Germania

În noaptea dintre Bobotează și Sfântul Ioan, cei de la Poliția de Frontieră Timișoara au avut de lucru. Un tir condus de un cetățean turc era plin cu 12 irakieni și sirieni care aveau statutul de azilanți în România, dar încercau să plece ilegal în Germania. Planurile le-au fost însă dejucate.

Migranții erau ascunși în remorca tirului, printre materialele de construcții pe care șoferul le transport din Turcia în Germania, cu tranzit prin România. Cei 12 s-au urcat în tir în localitatea Pișchia, iar autovehiculul a pornit de acolo spre județul Arad. Polițiștii de frontieră erau cu ochii pe ei însă în acțiunile de combatere a migrației ilegale și i-au urmărit. Tirul a fost oprit, iar la control au ieșit, rând pe rând, toți cei 12 cetățeni azilanți.

Șoferul era un cetățean turc, de 47 de ani, care avea acte doar pentru materialele de construcții transportate. Cei 12 din tir erau cetățeni irakieni și sirieni cu vârstele cuprinse între 18 și 28 de ani și toți au declarat că mergeau în Germania pentru a-și găsi un loc de muncă. Cercetările extinse au scos la iveală că la locul îmbarcării se mai aflau alți patru irakieni, doi bărbați, o femeie și un minor, și ei azilanți.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii străini, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.