TOP. TMK plasează Reșița în topul celor mai bune orașe pentru afaceri în 2016!

explo 1000x200

Compania care menține Reșița în top rămâne în continuare TMK, firmă care exportă cantități importante de marfă peste granițele țării. Datorită acestui fapt, municipiul-reședință de județ se plasează pe locul 19 într-un top întocmit recent.

Revista „Forbes” a plasat cu multă indulgență Reșița în primele 20 de orașe preferate de investitori. Asta, pentru că mediul privat nu absoarbe multă forță de muncă, raportat la sectorul bugetar, care în continuare rămâne pe locul întâi în acest sens. În altă ordine de idei, TMK se află în topul primelor cinci companii în ceea ce privește cifra de afaceri. Pe lângă metalurgie, un domeniu pregnant în activitatea companiilor fruntașe ale Reșiței este cel al energiei. Clasamentul însumează două companii cu activități în acest domeniu, Electroechipament Industrial și Benning Power Electronics.

O altă firmă puternică amintită de „Forbes” este Caromet, însă aceasta din urmă, deși are tradiție în domeniul metalurgiei și se regăsește pe lista celor mai puternice din județ,  își desfășoară activitatea la Caransebeș, fiind înființată la începutul anilor 70.

La acestea se adaugă și potențialul agricol și forestier, precum și cel turistic. Reșița beneficiază și de un parc industrial, în suprafață de 26,2 hectare. În perioada 1991-2013, județul Caraș-Severin a atras un număr de 1.587 de societăți comerciale cu aport străin, care au subscris un capital social de aproape 156 de milioane de euro, precizează „Forbes”.

În urma analizei, municipiul Reșița a fost plasat pe locul 19 ca potențial la capitolul „investiții”, după ce a coborât o poziție față de anul trecut.

La întocmirea topului, revista a luat în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ).

Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro.

Locul întâi este ocupat în top de Timișoara, iar ultimul îi revine municipiului Vaslui, care se plasează pe locul 40.

banner 970 x 250