INEDIT. Începe cel mai mare festival de teatru din Banat. Cu număr record de spectacole!

Peste 400 de actori, critici și selectori de spectacole se pregătesc să ajungă în weekend la Reșița! „Scena ca o stradă” a ajuns anul acesta la cea de a doua ediție, însă spre deosebire de anii anteriori, în 2016 se poate vorbi despre o acțiune culturală internațională.  

Iubitorii de teatru au parte, începând de luni și până pe 25 februarie, de spectacole maraton la Palatul Cultural din Reșița. Actori din Austria, Croația, Serbia, Republica Moldova și din teatrele marilor orașe din țară pun în scenă câte două spectacole pe zi. Organizatorii sunt pregătiți să îi întâmpine și să ofere publicului din județ, dar nu numai, un adevărat regal de cultură, să le transmită emoții intense, să le arate lumea cu mască, dar și fără mască. Cei care conduc Teatrul de Vest s-au gândit să elaboreze un sistem de abonament pentru cei care vor să vizioneze toate spectacolele.

„Pe parcursul celor 11 zile de festival vor fi câte două reprezentanții pe zi, de la ora 18.00 și 20.30. Am pus la dispoziția publicului abonamente care sunt mai mult decât ofertante pentru cei care vor să le vadă pe toate, prețul abonamentului fiind de 200 de lei pentru toate cele 22 de reprezentanții, deci de nouă lei pe reprezentație. Asta, în contextul în care în festival sunt spectacole la care în țările sau în orașele în care se joacă prețul poate ajunge chiar și până la 50-60 de euro. Am optat pentru această variantă pentru că avem iubitori de teatru care au fost la prima ediție și și-au manifestat dorința de a participa și acum”, a declarat Dan Mirea, directorul artistic al Teatrului de Vest, în cadrul conferinței de presă susținute astăzi.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

E important de știut că abonamentul este transmisibil, astfel că nu va fi oferit nominal la momentul achiziției. Spectatorii care nu doresc să plătească în acest sistem vor scoate din buzunare 25 de lei/reprezentație.

Vezi AICI programul complet al evenimentului și ce spectacole vor fi la Reșița!

Programul Festivalului Internațional „Scena ca o stradă” este extrem de ofertant, iar organizatorii spun că una dintre ideile care a stat la baza organizării unui eveniment atât de amplu a fost de a răsplăti publicul reșițean, care a motivat existența actorilor în spațiul cultural cărășean în momente extrem de dificile.

Pe lângă sponsorii oficiali ai acțiunii, o contribuție financiară importantă au avut-o Consiliul Județean Caraș-Severin, dar și Primăria și Consiliul Local Reșița.

Și în trecut municipiul de pe Bârzava a fost gazda unor astfel de evenimente, însă, în timp, acestea s-au stins din diverse motive. De această dată însă, organizatorii promit continuitate!

FOTO: CLUJLIFE.COM

banner 970 x 250