TOP: Mediul privat stă pe tușă, statul este principalul angajator la nivel de județ. Vezi instituțiile cu cei mai mulți salariați!

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

În timp ce în mediul privat de afaceri numărul angajaților lasă de dorit, statul se menține încă în grafic. Chiar dacă instituțiile de stat pun la dispoziția cărășenilor locuri de muncă doar de ordinul sutelor, per ansamblu, sistemul public aduce cel mai mare aport de salariați în Caraș-Severin.

Populaţia stabilă a județului a scăzut cu mai mult de 37.000 de persoane în ultimul deceniu, iar cei care au în prezent un loc de muncă reprezintă doar 18 la sută din totalul populaţiei, cei mai mulți dintre aceștia fiind angajați ai statului.

publicitate online in ziar Express de Banat

Interesul slab al investitorilor pentru Caraș-Severin face ca mediul privat să piardă considerabil teren în fața instituțiilor de stat. Astfel, numărul total de angajați în domeniul privat nu reușește să atingă nici măcar jumătate din valoarea totală a salariaților cărășeni.

De cealaltă parte a baricadei, sistemul public se bucură în continuare de supremație în ceea ce privește angajările. Din aproape 54.000 de angajați la nivel de Caraș-Severin, statul deține peste 30.000.

Topul este deschis de sistemul sanitar. Trei spitale din județ se bucură de cel mai mare număr de angajați. Imediat pe listă se încadrează Direcția de Asistență Socială și Direcția Silvică, acolo unde în momentul de față lucrează un număr de 850 de angajați.

publicitate tmc 640

Mai mult decât atât, Direcția Silvică are în plan, chiar pentru viitorul apropiat, să mai pună la dispoziția cărășenilor un număr de încă 18 locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre ele însă vizează doar persoanele cu studii superioare în domeniu.

Avem 850 de angajați și vom face cât de curând încă 18 angajări, dar asta cel mai probabil după data de 1 octombrie. Angajările se fac în funcție de ce decizii se iau la nivel de Regie. În momentul de față vom pune la dispoziție posturi unde se cer studii superioare”, a explicat Ștefan Stănescu, director executiv al Direcției Silvice Caraș-Severin.

Tot în topul angajatorilor din sistemul public se încadrează și societatea Aquacaraș, care dispune în momentul de față de un număr de aproximativ 730 de cărășeni angajați.

publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/