Tony Gheorghe Novăcescu, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani!

explo 1000x200

Dosarul îl priveşte pe fiul politicianului din Clisura Dunării şi este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin!

Procurorii DIICOT au decis să disjungă dintr-un amplu dosar de evaziune fiscală ce viza un grup infracţional organizat un dosar de evaziune fiscală în care apar numele lui Tony Gheorghe Novăcescu şi al prietenului său poliţist, Gabriel Belu, dosar care a ajuns, spre cercetare, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Deşi acuzaţiile iniţiale erau de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, pe durata anchetei procurorii au renunţat la ultima dintre acuzaţii şi au disjuns dosarul.

Procurorii DIICOT începuseră deja cercetările pentru Gheorghe Tony Novăcescu, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai exact, 11 infracţiuni aflate în concurs real și spălare a banilor. Apoi, după ce au fost audiaţi, procurorii DIICOT de la Structura Centrală au concluzionat că aceştia nu ar fi făcut parte din grupul infracțional organizat şi au decis „cu privire la comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani de către inculpații Marius Bogdan Mara, Tony Gheorghe Novăcescu şi Gabriel Belu prin intermediul SC LICATER SRL şi SC STATOCONS SRL să se dispună disjungerea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 9 alin. 1 lit. b şi c şi alin. 3 din Legea 241/2005 modificată şi art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002 modificată şi republicată şi declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale în dosarul nou înregistrat în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin”.

Candidatul pentru Primăria Moldova Nouă, Toni Novăcescu, fost consilier județean, ne-a declarat că dosarul nu îl vizează pe el şi că n-a avut niciodată vreo firmă. A recunoscut însă că fiul său ar fi avut o firmă de construcţii şi că ar fi fost chemat să dea ceva declaraţii. „Eu nu am avut niciodată firmă, nu ştiu despre ce e vorba! A avut fiul meu o firmă, aveţi dreptate, împreună cu soţia, dar s-a mutat la Timişoara. Nu a avut legătură, nu cred, aş fi ştiut”, ne-a explicat Novăcescu. Apoi şi-a amintit ceva de SC Licater SRL, deşi firma nu apare în declaraţiile sale de avere şi interese, cum apare, spre exemplu, SC Cicicelen SRL deşi, dacă e aşa cum spune şi soţia sa era acţionar, ar fi trebuit să apară.

„O fi fost la ceva declaraţii, a fost păcălit de prea multă lume! Am vrut să candidez şi eu, spre binele oraşului, dar vreau o campanie corectă, fără jigniri. Dar nu o să mă retrag, voi candida independent! Aş fi dorit să candideze copiii mei, dar ei nu sunt lângă mine, aşa că trebuie să candidez eu, dar fără jigniri! Ne luptăm pe bază de idei, nu pe minciuni şi defăimări. Cu arme curate. Mă tem de cumpărarea voturilor, în rest, nu mă tem. Şi fac apel la contracandidaţi să îmi lase familia în pace!”, a mai spus Novăcescu, insinuând că problemele cu legea ale fiului său ar putea fi exploatate mârșav în campania electorală.

Poreclit Cici, Tony Gheorghe Novăcescu nu se află pentru prima dată în atenția organelor de cercetare penală. În 2011, alături de Iustin Moţa, directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Elena Aida Prisacă, patroana unei benzinării din Târgu Jiu, şi, din nou, Bogdan Marius Mara, administratorul unei firme din Moldova Nouă, a fost arestat preventiv în dosarul „Motorina”, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Consilierul judeţean de Caraş-Severin, Toni Novăcescu, susţinea și atunci că fiul său nu are nicio vină. „Fiul meu e băgat într-un cerc, dar a picat nevinovat. El nu are nicio firmă, a fost doar împuternicit de cineva să meargă la semnarea contractului”, a precizat consilierul.

banner 970 x 250