Conducerea IPJ Caraș-Severin, la ordin politic! „Avram este pisicul domnului Ciobanu, prefectul. E sluga lui Ciobanu!”

Omul de afaceri Matei Cristescu, patronul firmei de pază și protecție White Tiger Guard Security, cercetat pentru evaziune fiscală, continuă să acuze în termeni foarte duri conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Caraș-Severin, care ar face jocurile altei firme de profil, firmă ce s-ar bucura de sprijin politic!

Concret, Cristescu, care a îmbrăcat și el cândva uniforma de polițist, susține că în spatele dosarului său se ascunde interesul capilor poliției de a-i termina afacerea. Mai mult decât atât, imediat ce a fost plasat sub control judiciar de către procurorul de caz, polițiștii însărcinați cu supravegherea sa l-ar hărțui continuu. „Eu am ordonanță de la procuror, dar sunt hărțuit, primesc telefoane: unde ești, ce faci?! În ultimă instanță să vină peste soția mea, peste familie, în casă, să intre în apartament, să întrebe câte camere sunt, câte băi, câte balcoane, cu cine ești în casă?! Hărțuirea asta, de fapt, o suport eu de ani de zile din partea Poliției. Am fost sunat de un domn subinspector: Unde sunteți? Păi știți, am fost acasă la dumneavoastră și n-am găsit pe nimeni. Am tăcut din gură, am spus să fie bine, dar ei urmăresc să mă facă să vorbesc urât sau să încalc vreo interdicție și să fiu arestat la domiciliu. La ora 8.48 sunt sunat de șeful serviciului, de domnul Constantin Ofileanu, care mă întreabă ce neclarități am. L-am întrebat ce caută oamenii dumnealui la mine acasă să-mi dispere familia. Eu nu am arest la domiciliu, eu sunt plasat sub control judiciar. Dumnealui mi-a spus atunci lucruri urâte despre activitatea mea de fost polițist, că am trecut ca gâsca prin apă, că ei fac ce vor, că măsurile sunt luate de ei și că ei au dreptate. Că trebuie să tac din gură, că am făcut o faptă și că sunt vinovat. Păi, domnul Ofileanu se ocupă de treaba asta?!”, acuză Cristescu.

Acesta mai afirmă că unii dintre șefii Poliției au fost de-a dreptul scandalizați atunci când procurorul de caz a dispus plasarea lui sub control judiciar și nu arestul preventiv sau măcar arestul la domiciliu. Dar, acuză același Matei Cristescu, Poliția din Caraș-Severin l-ar „încurca” de mai multă vreme. În acest sens a povestit un episod care s-ar fi petrecut cu ocazia galei K1 Superkombat de la Reșița. „Cum e posibil ca un șef de serviciu să te sune să te amenințe și să facă ce vrea el?! Șapte mii de oameni la K1! Nu a fost o înjurătură, nimic! După ce a intrat toată lumea, domnul Lilica Oncică, care stătea la masă, a trimis Poliția municipiului la mine să îmi spună să merg dimineață, eu cu toți băieții mei, cu buletinele, la Poliție. Protejează pe cineva sau nu?! Trebuia să asigure paza o altă firmă?! Mă sună organizatorul galei, Eduard Irimia, și îmi pune că l-a sunat domnul Oncică și l-a chemat cu pașapoartele sportivilor la Poliție. E posibil așa ceva?! E vreo frontieră la Reșița?! Eu nu am luat niciun contract pe relații, nu am dat un ban la nimeni, nu am plecat capul în fața nimănui, indiferent cine a fost”, a mai spus Matei Cristescu.

gif card de energie dacus 1000x100

Conducerea IPJ Caraș-Severin a respins orice acuzație și a precizat că polițiștii însărcinați cu supravegherea lui Matei Cristescu pe perioada cât e instituită măsura controlului judiciar nu fac altceva decât să respecte procedura. Șefii Poliției au explicat că nu protejează pe nimeni, că nu poate fi vorba de vreun abuz, de hărțuirea cuiva sau de interese ascunse. Patronul White Tiger e convins însă de cu totul altceva. „Reaua-credință se vede. Pe perioada controlului judiciar trebuia să mă prezint de patru ori pe săptămână la Poliție, dimineața la ora 9. Mai nou, trebuie să merg de cinci ori, la ore diferite”, a mai afirmat Cristescu.

Pentru a-și dovedi acuzațiile, Matei Cristescu a dezvăluit anumite relații pe care șeful Poliției din Caraș-Severin, Viorel Avram, le-ar avea cu Nicolae Miu Ciobanu, fostul prefect al județului, inculpat în dosarul întocmit de DIICOT în cazul firmei Mike Security. „Avram este pisicul domnului Ciobanu, prefectul. Avram a fost pus politic! El a uitat cum plângea pe la telefoane dacă mai vine vreodată PSD-ul la putere? Uite că a ajuns și Ciobanu l-a pus înapoi! Când alți proști mergeau și se plângeau la domnul Avram, unchiul lui era șef la firma… A fost administrator acolo! Ăsta e sluga lui Ciobanu! Nu au curajul să spună, o spun eu, deși știe tot județul: Avram este sluga lui Ciobanu! Nu el a condus inspectoratul. Ce s-a făcut cu mine s-a făcut fără știința lui Avram?! Asta e poliția! Păcat că polițiștii adevărați tac din gură!”, a tunat Cristescu, căruia tocmai i s-a prelungit măsura controlului judiciar.