INVESTIȚII. Gropile spre Secu se acoperă cu 8 milioane de lei!  

Viceprimarul cu atribuții de primar al Reșiței, Ioan Crina, îi asigură pe reșițeni că în scurt timp încep lucrările de asfaltare a drumului spre Secu, dar și amenajarea legăturii rutiere din Triaj cu drumul care duce la Oravița.

Valoarea investiției pentru drumul spre Secu, potrivit contractului  de execuție, este de 7.832.003,44 lei fără TVA. Tronsonul proiectat se desfășoară pe o lungime de 9.138 km, cu partea carosabilă având lățimea de 5 metri, respectiv 5,50 metri pe anumite tronsoane. Cele 9 parcări de pe traseu se păstrează ca amplasament. Nu se înființează parcări noi. „Pentru asigurarea stabilității taluzului de rambleu pe partea stângă a drumului se realizează un zid de sprijin din gabioane umplute cu piatră brută.  Zidul de sprijin se realizează din 6 rânduri de gabioane pe o lungime de 6 metri”, precizează oficialii Reșiței.

Totodată se vor realiza și ziduri de sprijin din beton armat. Apele pluviale de pe partea carosabilă vor fi colectate în rigole neprotejate proiectate, amplasate alternativ pe ambele părți, pe distanțe variabile.

Pe traseul drumului de interes local se vor amenaja  46 de podețe tubulare. De asemenea, se vor monta inclusiv parapete metalice.

Legătură directă cu drumul de Oravița!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În ceea ce privește legătura rutieră între Calea Timișoarei și Unitatea Militară din Municipiul Reșița, valoarea investiției, conform contractului  de execuție, se ridică la 2.041.358,76 lei, fără TVA.

Lungimea drumului este de 925 metri liniari, lățimea de 3,5 metri liniari, asfaltat. Pe lungimea traseului sunt 4 stații de încrucișare și 7 podețe tubulare.

„Drumul spre Secu e licitat și contractat. Sunt în faza să constituie garanția de bună execuție (n.r. firma care a câștigat licitația). În zilele următoare va începe lucrarea, va fi finanțată. Anul acesta, probabil, se va și finaliza. Pe Ordonanța 28, din buget, se execută lucrări și se plătesc lunar. ( … ) Mai avem legătura rutieră cu drumul din Oravița, dar am constatat că pe un anumit decret este pe fondul forestier și trebuie făcute demersurile, ceea ce întârzie lucrarea cu cel mult două luni. Este vorba despre legătura rutieră care pleacă de la Triaj. E drumul spre unitatea militară. Sunt bani pentru drum pe Ordonanța 28”, a precizat Ioan Crina, la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/