DECIZII. Turismul ar putea salva orașul de la malul Dunării!  

Pe lângă certurile și neînțelegerile din cea mai recentă ședință a Consiliului Local Moldova Nouă, aleșii au fost de acord să adopte și câte o decizie în folosul comunității locale. Una dintre marile șanse de dezvoltare a orașului este turismul.

Amplasarea la Dunăre și deciziile luate în ultimii doi ani în favoarea turismului, cu implicarea societății civile, ar putea așeza orașul pe harta turistică a Banatului. La Moldova Nouă există deja Centrul de Informare Turistică, pe care executivul intenționează acum să-l activeze și să-l transforme în agenție. Frumusețile din jurul orașului sunt promovate printr-un proiect separat, implementat de Primăria Moldova Nouă, alături de OMV și Asociația Dunărea.

Pentru ca toate să fie integrate într-un sistem unic, benefic zonei întregi, consilierii locali au aprobat în cadrul ședinței din luna martie înființarea Centrului Național de Promovare Turistică. „În decembrie 2015 s-a finalizat proiectul de construire a centrului. Ca măsuri post-implementare există această hotărâre de consiliu local privind înființarea lui, astfel încât  programul să devină operativ. Pasul următor este acreditarea, iar pentru asta este nevoie de această lege locală, prin care aprobăm și regulamentul, și programul de funcționare. Condiția a fost să avem doi angajați. Persoanele, ca de altfel și centrul, sunt în subordinea Primăriei Moldova Nouă. Una dintre cele două persoane va avea delegate și atribuțiile de director, pentru că astea sunt condițiile din normele metodologice”, au explicat reprezentanții Biroului de Proiecte Europene din cadrul administrației locale.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

30.000 de lei pentru promovare!
În altă ordine de idei, la aceeași ședință, și bugetul orașului a fost deja rectificat cu cei treizeci de mii de lei care vor fi investiți prin proiectul derulat cu OMV. Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea, a explicat pe îndelete faptul că proiectul va fi aplicat după modelul preluat de la prietenii cehi, pe care administrația din Moldova Nouă i-a vizitat recent, alături de societatea civilă. Centrul de Informare turistică, amplasat în apropierea falezei, va fi dotat cu materiale informative. De acolo, un ghid de turism îi va prelua pe turiști și îi va conduce pe faleza proaspăt amenajată. De-a lungul Dunării vor fi amplasate panouri cu principalele obiective turistice din zonă, de unde vizitatorii pot alege destinația pe care doresc să o admire mai mult, dacă nu să le viziteze pe toate. Practic, vor fi promovate patru trasee turistice cu vizitarea Văii morilor de apă Sichevița, peșterile Gaura cu muscă, Grota haiducească Filip, cascadele de pe râul Moldovița, Baba Caia, Ostrovul și Cetatea Sfântul Ladislau.

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/