Toni Novăcescu merge în campanie alături de primarul Torma: „E logic şi de bun simţ să predăm ştafeta celor tineri”

Dacă până mai ieri primarul social-democrat Adrian Torma și vicepreședintele Pro România de la malul Dunării, Toni Novăcescu, tatonau terenul vizavi de materializarea pactului politic între cele două formațiuni, astăzi lucrurile sunt cât se poate de clare: Stânga unită merge înainte pentru câștigarea fotoliului de edil-șef la Moldova Nouă.

„Era logic să facem această alianță, nu doar la Moldova Nouă, ci în întreaga Clisură. Ea se va concretiza în cadrul zilei de mâine când se finalizează de altfel depunerea documentațiilor. Vrem să aducem oameni cu experiență în jurul celor tineri. E logic și de bun simț să le predăm ștafeta acestora atât din punct de vedere politic, cât și profesional. Vedeți dumneavoastră, orașul oferă multe, dar realizările abia acum încep să apară. Uniți, cu experiența pe care o avem, cred că putem pune cărămidă cu cărămidă pentru a face ceva, întrucât există această posibilitate. Trebuie să lăsăm ceva în urma noastră tinerelor generații”, a explicat coordonatorul Pro România în Clisura Dunării.

Referitor la posibilitatea ca actualul primar al orașului Moldova Nouă, dezamăgit de piedicile întâmpinate în anii de mandat, să ia în calcul abandonarea luptei pe ultima sută de metri până la depunerea oficială a candidaturii, Novăcescu, în baza experienței politice, exclude din start această ipoteză și pune momentul de cumpănă al actualului edil pe seama nenumăratelor lucruri pe care și-ar fi dorit să le facă pentru comunitatea pe care o păstorește, însă din cauza unui context nefavorabil, dar și din lipsa sprijinului tuturor factorilor implicați în bunăstarea comunității, la final, proiectele vizibile nu au fost chiar pe măsura așteptărilor.

„Am auzit o astfel de variantă, dar acest lucru nu reprezintă mai mult decât o cădere de moment a domnului Torma. În mare, discuțiile sunt parafate. Nici nu pun în discuție retragerea dumnealui. Experiența politică mă face să cred că va merge înainte. Probabil, în urma calculului făcut în cei peste patru ani de mandat, și-ar fi dorit să vadă mai multe lucruri palpabile, doar că a avut ghinion ca partidul spre care a făcut pasul să nu mai fie la guvernare decât o scurtă perioadă de timp. Provenind din mediul de afaceri, unde lucrurile se-ntâmplă mult mai repede, e firesc să aibă astfel de momente. În administrație, lucrurile stau cu totul altfel. În ultima perioadă, domnia sa a început să miște lucrurile din loc, fapt care denotă că are putere să meargă mai departe. Dacă va continua în acest ritm, eu sunt dispus să îl sprijin pentru interesul cetățenilor din Moldova Nouă. Trebuie să fim uniți, iar în limita posibilităților intelectuale/profesionale, vom scoate orașul din impas. De ce? Pentru că trebuie să lăsăm ceva în urma noastră generațiilor care vin. Repet, nu cred că Adrian Torma va renunța la ideea de continuitate”, a mai ținut să scoată în evidență vicepreședintele organizației Pro România de la malul Dunării, Toni Novăcescu.