Își mai depune Adrian Torma candidatura pentru un nou mandat de primar?

Sentimentul de angoasă este puternic resimțit în orașul de la malul Dunării, acolo unde, după mai multe adunări și scăderi efectuate în cei patru ani de mandat, primarul Torma se află din nou în cumpănă, numărătoarea inversă servindu-i drept răgaz pentru a analiza la rece dacă își dorește sau nu să lase din mâini frâiele orașului Moldova Nouă.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Adrian Torma le mulțumește oamenilor care au crezut în el acordându-i votul de încredere în urmă cu mai bine de patru ani, moment în care acestuia nici măcar nu-i trecea prin gând că planul său, acela de a transforma orașul de la Dunăre într-o urbe a standardelor europene, poate întâmpina nenumărate hopuri. Deși un primar vocal, capabil să spună „Nu” formațiunii cu ajutorul căreia a ieșit triumfător în 2016, atunci când proastele decizii erau împachetate frumos, totuși edilul-șef nu se aștepta ca între business, punctul din care a pornit, și administrație publică să fie o diferență de la cer la pământ, neputința de a aduce prosperitate cetățenilor din Moldova Nouă punându-l în mai multe rânduri în situația de a pleca acasă.

Printre dezamăgirile anilor de mandat, actualul primar social-democrat amintește situațiile de-a dreptul grotești în care i s-a cerut să facă abuz de putere, anumite persoane solicitându-i un loc de muncă în schimbul votului acordat pentru Adrian Torma, în 2016. Tot la capitolul decepții pot fi trecute și soluțiile așteptate de la primar în privința problemelor personale ale comunității, precum și critica anumitor politicieni care, în loc să își ia în serios atribuțiile de aleși locali, au căutat să facă „opoziție doar de dragul opoziției”.

Compania Delphi Packard – un alt instrument de șantaj electoral

Chiar dacă plecarea gigantului american din Moldova Nouă nu a fost o decizie care a atârnat de umerii edilul-șef, ci de gradul de profitabilitate al investitorului, totuși lipsa locurilor de muncă a făcut ca toate oalele să se spargă din nou în capul lui Adrian Torma. Dar, nici în acel moment, primarul nu era gata să renunțe. Fără să mai stea la cheremul celor de la Delphi în privința predării clădirilor sau la mâna a Consiliului Local, Torma și-a angrenat familia determinând-o să investească din bugetul propriu doar, doar va reuși să aducă un investitor în oraș.

„Sunt trist și din cauza «episodului Delphi», în care sunt acuzat pe nedrept și în care nimeni nu a văzut efortul meu și al familiei mele, un gest disperat pentru comunitate pe care nu îl întâlnești în România la un primar, acela de a pune averea personală la bătaie pentru a atrage investitori”, a ținut să scoată în evidență edilul în funcție.

În cei mai bine de patru ani, șeful administrației publice locale de la malul Dunării spune că, alături de echipa sa, a căutat să lupte pentru viitorul tinerelor generații, nu pentru propriul bine, deși confortul financiar i-ar fi permis și să nu aibă bătăi de cap.

Cum până pe data de 18 august, data depunerii candidaturilor, mai sunt câteva zile, Adrian Torma recunoaște că nu știe încotro s-o apuce. Deși crede în ideea de continuitate pentru prosperitatea unui UAT, acesta este pregătit și pentru a se retrage, asta pentru a-i lăsa pe cei care flutură soluții cu aplicabilitate doar la nivel declarativ să cârmuiască mai departe.

„Mai sunt opt zile în care trebuie să decid și cred că se simte din acest text că intenția este de a renunța. Din păcate, orașul nu scoate în evidență lideri noi, ci caută o soluție, care, în trecut, s-a adeverit că nu este soluția. Sunt un om principial și cu putere de înțelegere atunci când povestea se va apropia de sfârșit. Nu uitați: gândirea pozitivă aduce progres! Adi Torma nu va pleca din oraș orice se va întâmpla! Am demnitatea de a spune ce gândesc. Puterea schimbării stă în noi toți, nu doar în primar! Indiferent de ce decizie voi lua, fiți convinși că voi reprezenta orașul nostru cu demnitate și onoare până în 27 septembrie”, astfel şi-a încheiat Adrian Torma mesajul către cetăţenii din Moldova Nouă.