Selfie cu scandal! Andra Pleșa, la gâtul lui Felix Borcean!

Candidatul PNL pentru Primăria Caransebeș a declanșat un atac furibund la adresa contracandidatului Felix Borcean, susținut de PSD, PMP și ALDE la scrutinul din 27 septembrie.

Andra Pleșa l-a atacat pe Felix Borcean încă din ziua în care a fost desemnată candidat pentru primărie. Acum, într-o scrisoare deschisă, actualul edil al Caransebeșului e acuzat de falsitate, cu referire la imaginile din 10 august 2018, de la protestele din capitală înăbușite animalic de forțele de ordine. Se împlinesc astăzi doi ani de la cea mai agresivă ripostă a instituțiilor statului asupra cetăţenilor care protestau pașnic în Piaţa Victoriei din București. Am trăit atunci emoții de revoltă și de îngrijorare față de acțiunile inumane ale guvernului PSD, condus de Viorica Dăncilă și coordonat din umbră de Liviu Dragnea. Cu toții am fost dezamăgiți și ne-am dorit schimbarea pentru că știm că represiunea statului, într-un astfel de context, nu era, sub nicio formă, compatibilă cu democraţia. Domnule primar Felix Borcean, aţi simţit atunci oportunitatea de a vă face imagine, de a mai strânge capital politic și v-aţi așezat în mijlocul celor care protestau. Noi toţi v-am crezut un mare partizan anti-PSD, dar azi vedem că ne-am înșelat. Probabil, aţi mers acolo să vă faceţi o poză, după ce v-aţi terminat cafeaua pe la vreo masă cu pesediști îndoielnici. Azi, la doi ani distanţă de la acele evenimente urâte ale democraţiei românești, vă aflaţi în postura de candidat PSD la Primăria Caransebeș și cu două dosare aflate în anchetă la DNA. În 10 august 2018 vă făceaţi selfie lângă oamenii cinstiţi care militau împotriva PSD și a penalilor în funcții publice. Ce rușine!”, i-a transmis Andra Pleșa lui Felix Borcean, care, în mod paradoxal, deocamdată îi este coleg în PNL.

AEROPORT C-SEBES C-S 2 BUC

Primarul Caransebeșului este întrebat totodată când a fost sincer, acum, când a acceptat susținerea PSD, sau acum doi ani? Mai mult, Andra Pleșa îi cere să spună caransebeșenilor ce a negociat cu PSD în schimbul susţinerii candidaturii sale la Primărie. „Cumva un loc de deputat la alegerile parlamentare pentru a avea imunitate în fața legii? Pentru că oamenii au dreptul să știe cât valorează municipiul în calculele dvs. electorale. Domnule Borcean – PSD, primăria nu e proprietatea dvs., cum nici oamenii din Caransebeș nu sunt, ca să-i negociaţi obscur pe la chefurile pesediste pe la care căutaţi atenţie. Mă aștept să le daţi oamenilor un răspuns sincer despre cum vă gândiţi să vă onoraţi promisiunile faţă de PSD din calitatea dumneavoastră de primar și candidat al Caransebeșului. Încercaţi totuși să nu minţiţi!”, a sugerat răspunsul chiar candidatul PNL.

Felix Borcean e convins că scrisoarea deschisă ce i-a fost adresată poartă doar semnătura Andrei Pleșa, nu și amprenta. Astfel că a ales să răspundă adresându-li-se lui Horia Irimia și Marcel Vela: „Eu la protestele din 10 august am fost pe persoană fizică, alături de soția mea și alți prieteni. Consider și acum că acele proteste au fost justificate și aș participa din nou, indiferent de guvernarea care susține asemenea aberații. Poate mincinos este acela care a promis desecretizarea dosarului 10 august 2018. Vorbiți de emoții, domnișoară, dar nu a participat nimeni din Caransebeș, cu atât mai puțin din PNL. Nu am negociat absolut nimic cu niciun partid, reprezentanții partidelor venind în sprijinul meu pentru a contracara o potențială catastrofă prin perpetuarea unui spirit malefic, al lui Marcel Vela, prin persoana pupilei dumnealui, la Primăria municipiului Caransebeș”.

Primarul Borcean spune că nu are nevoie de nicio imunitate, că susținerea sa de mai multe formațiuni politice demonstrează că a convins cu cele mai bune intenții, iar evaluarea proprietăților îi recomandă chiar Andrei Pleșa să facă. În propria familie! „Mi se pare un fapt remarcabil că atâtea forțe politice, nu numai PSD, ci și PMP, PPU și, posibil, ALDE și-au manifestat susținerea față de candidatura mea, asta însemnând că partidele mă consideră, pe de o parte, un partener loial, iar pe de altă parte, să construim, împreună, o majoritate alături de care lucrurile să funcționeze mult mai bine în municipiu, decât în anii ce-au trecut. Nu vreau nicio imunitate, nu am de ce să gândesc la tâmpenii din astea, izvorâte din minți bolnave de putere, ci doar la orașul meu. Cât despre proprietăți, studiați cazurile din preajma dumneavoastră, familia lărgită. Succes Andra, în viață!”, a replicat Borcean, amintindu-i liberalei că însuși tatăl ei a candidat, la un moment dat, sub sigla PSD, împotriva lui Marcel Vela.

 

1000x100 (5)