Nemulțumiri în USR Caransebeș! „Am respectat decizia Biroului Național”

După decizia Biroului Național al USR de a-și urma statutul și a nu-l sprijini pe Felix Borcean la alegerile locale, membrii organizației Caransebeș și-au arătat supărarea pe rețelele de socializare.

Președintele organizației județene, Andrei Plujar, ne-a declarat că minuta ședinței Biroului Județean USR nu a făcut altceva decât să pună în aplicare decizia Biroului Național, astfel că, deși s-au supărat membrii din Caransebeș, au înțeles că este o decizie matură de a ține cont de prevederile statului USR:

Noi am respectat decizia Biroului Național, era normal ca USR să nu-l sprijine pe Felix Borcean, inculpat într-un dosar și cu calitate de învinuit în alte două sau trei, chiar dacă este normal să beneficieze de prezumția de nevinovăție. De aici și supărarea colegilor de la Caransebeș, care au răbufnit pe rețelele de socializare. De aici și propriul candidat la alegerile locale pentru localitățile din Caraș-Severin unde USR are filială locală. Este normal să existe transparență și chiar dacă acea minută care a fost prezentată în spațiul public era doar pentru membrii USR, ne-o asumăm și considerăm că nu am făcut altceva decât să respectăm decizia Biroului Național USR”, ne-a declarat Andrei Plujar, făcând referire la excluderea soției lui Felix Borcean din partid și a șoferului acestuia.

Candidatul ales pentru funcția de primar al Caransebeșului, după ce s-a decis că USR nu-l va susține pe Felix Borcean la Primăria Caransebeș și nici pe candidatul PNL, Andra Pleșa, este Dragoș Curelea (foto). El a pierdut deja un membru de pe lista de consilieri și de un al doilea membru și singurul cunoscut de gugulani – Coco Galescu – nu mai este sigur.


Primul membru care s-a retras de pe lista de consilieri este Florin Damian care a postat pe Facebook că se retrage pentru că ar exista o incompatibilitate cu funcția de președinte al Obștei Evreiești din Caransebeș, însă numele lui Damian îl regăsim în minuta USR Caraș-Severin, ca primind o mustrare scrisă pentru denigrare. La această ședință a Biroului Organizației Județene din 5 august, Dragoș Curelea apare ca absent, deși ședința s-a desfășurat online. Al doilea membru prezentat de Curelea pe lista USR a Consiliului Local a fost Cornel Galescu, care acum se pare că ar cocheta cu PNL. Despre Galescu, Curelea ne-a menționat că „nu prea știe situația lui”, pentru că răspunsul alpinistului Coco Galescu a fost evaziv.

L-am sunat și noi pe Cornel Galescu pentru a confirma sau infirma zvonurile, însă nu a putut fi contactat.

Andrei Plujar ne-a precizat că la acea ședință online candidatul pentru Caransebeș, Dragoș Curelea, a intrat live doar la începutul ședinței.

El a intrat doar puțin pentru că la Poiana Mărului nu prea e semnal și a spus că are ceva de făcut. Despre Cornel Galescu nu știu ce să spun, eu am vorbit cu el recent și m-a asigurat că nu ia în calcul nicio propunere PNL”, ne-a menționat Andrei Plujar.

Ana Borcean ne-a declarat că s-a înscris în organizația locală a USR la începutul acestui an pentru a-l susține pe prietenul Dragoș Curelea și pentru că a avut convingerea unei refaceri politice, iar acum, după ce a fost înștiințată printr-un e-mail că a fost exclusă, și-a dat seama că USR nu este, de fapt, decât un alt partid politic.

Și sora lui Curelea, Loredana Curelea, a primit o mustrare scrisă pentru așa-zise repetate denigrări ale partidului și atac la persoană pe rețelele de socializare.

Despre toate acestea Dragoș Curelea nu a dorit să comenteze.