Tatonări la malul Dunării. „Putem găsi calea de a merge împreună”

explo 1000x200

La nivel de județ s-a bătut deja palma, însă în localități încă se poartă negocieri între reprezentanții PSD și Pro România. Adrian Torma și Toni Novăcescu tatonează terenul și fac schimb de opinii pentru a stabili strategia în vederea alegerilor locale.

„De principiu, alianța la nivel de județ este deja agreată. La nivelul localităților, dar în special la nivelul orașului Moldova Nouă, am reușit să stau de vorbă cu domnul Toni Novăcescu, suntem la momentul de tatonare, scopul fiind acela de a identifica așteptările fiecăruia dintr-o eventuală alianță. Din punctul meu de vedere, cred că putem găsi calea de a merge împreună, dar, evident, suntem pregătiți și pentru a merge singuri, iar ulterior să putem avea o înțelegere politică la nivel de Consiliul Local ținând cont că venim din aceeași zonă, cea de Stânga. Deocamdată, suntem la stadiul de tatonare, dar o tatonare pozitivă în care fiecare își exprimă părțile pozitive, ideile de viitor și vom vedea cum le vom putea asambla într-un tot unitar”, a explicat edilul-șef din Moldova Nouă.

De acord întru totul cu alianța concretizată pentru câștigarea Consiliului Județean, Novăcescu, chiar dacă a fost anunțat de către reprezentanții Pro România ca fiind cea mai bună variantă pentru câștigarea Primăriei Moldova Nouă, a dat de înțeles că Stânga ar trebui să meargă mai bine împreună decât separat și la nivelul localităților, în special acolo unde Dreapta politică reprezintă o amenințare, risipirea voturilor nefiind o soluție: „La nivel de Consiliul Județean, 100% sunt de acord să mergem pe listă comună. La nivel local, inclusiv la Moldova Nouă, purtăm negocieri. În localități, unde există o Dreaptă puternică, consider că nu e cazul să ne irosim, să ne pierdem voturile”.