Niciun caz COVID-19 în Caraș-Severin în ultimele 24 de ore! Puțin peste 6.600 de teste la nivel național

Cinci județe din țară apar cu zero cazuri de coronavirus în statistica publicată, în 10 august, de Grupul de Comunicare Strategică. Printre acestea se află și Caraș-Severin. Totodată numărul testelor a scăzut dramatic, ca în fiecare weekend.

Caraș-Severin a apărut ultima dată, pe lista națională cu zero cazuri de coronavirus, în 3 august. În județ au fost procesate, în ultimele 24 de ore, doar 18 teste, iar de la începutul pandemiei au fost confirmate cu SARS-CoV-2, 416 persoane. În total, peste 100 de pacienți au fost declarați vindecați după o dublă testare negativă (56 în Reșița și 58 în Caransebeș), iar în acest moment, în spitale sunt internați 112 bolnavi COVID-19, cei mai mulți dintre ei, în Caransebeș (49). Cinci cărășeni au fost transferați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, informează DSP.

Județul Timiș stă mai bine la numărul de teste procesate, dar există și mai multe laboratoare. Dacă în timpul săptămânii sunt prelucrate în jur de 2.000 de probe pe zi, în weekend numărul scade. De exemplu, în ultimele 24 de ore au fost procesate 469 de teste. În spitalele COVID-19 din județ sunt internați peste 200 de bolnavi, dintre care 14, la ATI. În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost înregistrate 16 noi cazuri de coronavirus, dar și două decese. La nivel național, 2.729 de persoane, diagnosticate și cu COVID-19 au decedat, dintre care 85 sunt incluse în statisticile din Timiș și 23 în cele din Caraș-Severin.

Potrivit DSP Timiș, în județ sunt opt focare active, cel mai recent fiind depistat la o societate comercială unde au fost confirmați cu SARS-CoV-2 17 oameni. Pe listă se mai află: Smithfield (219 cazuri), comuna Gottlob (11 cazuri), compania Honeywell din Lugoj (5 cazuri), Spitalul Municipal din Timișoara (4 cazuri), Spitalul Județean din Timișoara (21 de cazuri), un centru privat de îngrijire a minorilor (3 cazuri) și zona Făget, proaspăt ieșită din carantină cu 70 de cazuri confirmate, dintre care două decese.

La nivel național, au fost procesate, de ieri până astăzi, 6.600 de teste, iar alături de Caraș-Severin, pe lista județelor cu zero noi cazuri COVID, mai sunt incluse Covasna, Harghita, Satu-Mare și Sălaj.