Află ce se va întâmpla cu cablul fostului tramvai!

Furat pe rupte în nopțile din oricare anotimp, pentru cablul din cupru, aflat în gestiunea Ro-A-Tir, nu mai există o evidență exactă. Astfel că în perioada următoare se vor lua măsuri pe această linie.

Oficialii municipalității au cerut la cel mai recent plen înlăturarea cablului din cupru, folosit în trecut pentru deplasarea tramvaielor. Membrii executivului susțin că în anotimpul rece, din cauza firului „greu”, ar putea fi pusă în pericol viața oamenilor. Astfel că au solicitat firmei RO-A-TIR să ia măsuri.

„Liniile de cupru sunt un real pericol public, iar noi suntem de părere că rețeaua ce alimenta tramvaiul trebuie dezafectată, iar cablul trimis în magazia societății care l-a primit în concesiune, odată cu transportul în comun. Ca valoare, șapte tone de cupru au fost recuperate, adică 10 kilometri de linie adunată până acum, urmează și restul, pentru că mai sunt cantități și întreaga cantitate ar trebui recuperată”, a explicat primarul Mihai Stepanescu, în urma ședinței de consiliu local.

CITEȘTE ȘI: Hoții de cupru au fost prinși!

Acesta a detaliat și faptul că, în ultimii ani, cablul, extrem de scump, de altfel, a devenit ținta favorită a hoților. Prin urmare, decizia de a-l aduna are legătură și cu fenomenul furtului din oraș. Reprezentanții municipalității i-au mai cerut firmei care a primit în concesiune cablul să îl dezafecteze, să îl evalueze și să îl depoziteze la loc sigur pentru o evidență exactă a acestuia.

Planuri pentru transportul în comun
Șeful executivului de la Reșița a menționat că în cazul în care va exista sesiune de finanțare pentru transportul în comun în perioada 2014-2020, municipalitatea este pregătită să aducă bani în oraș. „Dacă primim bani europeni, vom moderniza linia de tramvai, întrucât nu sunt de acord cu scoaterea lui. În trecut, în perioada 2007-2012, a existat finanțare, dar Reșița a ratat 30 de milioane de euro pentru că cei responsabili nu au făcut vreun efort să transforme orașul în pol de dezvoltare. În orice caz, după definitivarea actelor vom ști cum stă treaba. De această dată suntem pregătiți!”, a explicat Mihai Stepanescu.