Tomberoanele pentru reciclarea deșeurilor goale la Caransebeș, dar gunoaiele dau pe afară!

În urma unor postări în care imaginile arată că tomberoanele colcăie de gunoaie în zona Pipirig a municipiului Caransebeș, conducerea Transal Urbis vine cu precizări pentru populație și în același timp dă vina pe cetățenii, care nu recliclează deșeurile.

Clarificările fac referire la ridicarea deșeurilor menajere și reciclabile, care se face zilnic, mai puțin duminica pe perioada stării de urgentă și la gradul de reciclare care lasă de dorit, adică containerele de gunoi selectiv sunt goale.

Acea platformă este destinată locuitorilor din zona de blocuri, NU celor de la case, aceștia au ridicare săptămânală din fata casei conform unui program stabilit petru acea zonă. Deșeurile aflate în spatele platformei (dulapuri, crengi, moloz, chiuvete, toalete, etc.) sunt aruncate ilegal de diverse persoane certate cu bunul simț. În ultima perioadă au tot fost probleme la câteva platforme din oraș, conducerea societății solicitând Primăriei Caransebeș montarea unor camere de supraveghere. Oamenii din acea zona știu cine aruncă ilegal gunoi, dar nu vor să sune la Politia Locala de frică, dar știm să postăm pe facebook și să comentăm inutil. Am avea un oraș mult mai curat, mult mai frumos dacă spiritul civic ar exista iar frica, teama ar dispărea. Așteptăm și poze cu acei indivizi care aruncă cu mașinile deșeuri (moloz, lemne, crengi, mobilier, chiuvete, toalete, etc.)”, se arată într-un comunicat emis de Transal Urbis, în care se mai menționează că toate platformele vor fi ecologizate, iar în această perioadă se fac eforturi pentru a se păstra angajații sănătoși și a putea ridica deșeurile zilnic.