În această săptămână vin materialele de protecție comandate de Primăria Oțelu Roșu

La Oțelu Roșu oamenii încep să se conformeze regulilor impuse tocmai pentru a-i feri de COVID – 19. Primarul Luca Mălăiescu a anunțat live pe facebook ce măsuri sunt luate pe raza orașului de pe Valea Bistrei și cum sunt respectate de către cetățeni.

La această oră sunt 158 de cetățeni izolați la domiciliu în 73 de locații, întorși din străinătate.

La noi nu a crescut foarte mult numărul persoaneloe aflate în izolare la domiciliu și de astăzi chiar ies din izolare câteva persoane, le mulțumesc pe această cale pentru că au înțeles pericolul la care ar fi putut să se expună și să îi expună și pe apropiați. Îmi spunea cineva că înainte de Ordonanța 3 a numărat pe stradă cam 500 de oameni, iar după această Ordonanță tot cam atâtea dar cu declarații la mână. Nu este normal, dacă vom continua în acest ritm și ieșim pe stradă cu o lejeritate pe care eu nu o înțeleg, inevitabilul se va produce și la noi în oraș”, a menționat Luca Mălăiescu.

Edilul a mai precizat că nu dorește să creeze panică dar, dacă oamenii nu stau acasă acum, la un exercițiu de imaginație în care trebuie să stăm în case câteva luni bune ce vom face? când economiile sunt pe sfârșite, când de lucru se găsește greu, și lumea nu va avea cu ce să-și cumpere mâncare și fiecare zi va conta.

Edilul a mai rugat cetățenii de pe Valea Bistrei să rărească vizitele la supermarketuri pentru că un sondaj simplu arată că mai mult de jumătate dintre cumpărători sunt din satele de pe Valea Bistrei. Mai mult, să păstreze distanța la cozile de la supermarketuri și de la farmacii pentru sănătatea lor. Luca Mălăiescu a mai rugat proprietarii de magazine, poștă, farmacii ca angajații lor să fie dotați cu măști și mănuși pentru a se proteja dar și a-i proteja pe cei cu care intră în contact zilnic.

În această săptămână la Primăria Oțelu Roșu vor ajunge materialele sanitare și de protecție comandate pentru toți angajații instituției care lucrează direct cu cetățenii. Este vorba de combinezoane, viziere, măști și materiale de dezinfectat.

Cei care lucrează direct cu cetățeanul sunt expuși pericolului major. Le mulțumesc încă o dată public pentru munca lor, vor avea costume de protecție și voluntarii grupului de inițiativă”, a mai menționat Luca Mălăiescu.