Toleranța nu e suficientă! Zeci de tineri din 8 țări europene vin în Caraș-Severin să lupte pentru drepturile omului

Tabăra Marabu din satul Milcoveni se pregătește să primească alți zeci de tineri în cadrul unui proiect destinat comunității LGBT+, dar și altor comunități care se confruntă cu discriminarea. Reprezentanți din 8 țări, inclusiv România, vor lupta cu stereotipurile și prejudecățile.

40 de tineri din 8 țări (Ungaria, Macedonia, Spania, Franța, Belgia, Grecia, Polonia și România) vor sosi la Milcoveni pentru schimbul de tineri „Don’t be afraid to show your true COLOURS!”, proiect ce se va desfășura în perioada 30 august – 8 septembrie.

Proiectul COLOURS, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene acțiunea cheie 1 – mobilități ale tinerilor, cu un buget total de 20.295 de euro, abordează problematica discriminării comunității LGBT+ în special, dar și a altor comunități marginalizate și dezavantajate din punct de vedere social, cultural, economic. Partenerii acestui proiect sunt: (USB – Grecia, YEN-Franța, RROMA – Macedonia, Semper Avanti – Polonia, CoEfficient – Ungaria, Balkan LGBTQIA – Belgia, Mundus – Spania).

„Scopul principal al acestui proiect este acela de a lupta cu stereotipurile și prejudecățile referitoare la comunitatea LGBT+, precum și de a promova acceptarea acestei comunități, deoarece considerăm că toleranța nu este suficient de «incluzivă», ar fi bine ca oamenii să înțeleagă drepturile omului la același nivel pentru orice persoană, în parte, indiferent de orientarea sexuală sau alte considerente discriminatorii. Suntem conștienți că populația a fost dezinformată cu privire la caracteristicile acestei comunități, punându-se accent pe dezbinarea familiei tradiționale și a altor aspecte «negative» ce compun de obicei discursul instigator la ură către această comunitate”, spune Laura Turcu, coordonatorul proiectului.

40 de tineri vor învăța cum să crească nivelul de înțelegere al populației față de aceste comunități și cum pot oamenii, la rândul lor, să promoveze incluziunea socială. Proiectul va presupune și activități artistice, pe care tinerii le vor prezenta în Centrul Civic al Reșiței.

„Doresc să mai menționez faptul că acest proiect nu este o propagandă pro LGBT+ și cu siguranță nu este o metodă de a promova legalizarea pedofiliei, aspect tot mai des întâlnit când vine vorba despre această comunitate. Prin intermediul acestui proiect nu dorim decât să atragem atenția populației asupra faptului că suntem toți egali și nimic nu ne poate diminua drepturile pe care le avem”, explică Laura Turcu.

Nr. de referință:
2017-3-RO01-KA105-047049
Persoană de contact: Laura Turcu, coordonator proiect turcu.laura13@yahoo.ro

Sursă foto: Arhivă


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/