Tolba cu probleme s-a revărsat la Anina

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, primarul orașului Anina, Gheorghe Românu, a adus în discuții problemele cu care se confruntă administrația locală a orașului. Pe lângă lipsa angajaților în primărie, la Anina gunoaiele sunt strecurate în haldina de gunoi închisă acum aproape un an.

Primarul Aninei își spune oful în Colegiul Prefectural cu speranța că vocea îi va fi ascultată și problemele de acum se vor rezolva cât mai curând. Cele trei situații ce îngrijorează în momentul de față administrația locală sunt atât legate de mediu, cât și de domeniul resurselor umane sau al situațiilor de urgență.

„Cele trei probleme sunt una de mediu, în ceea ce privește colectarea și transportul gunoiului pe raza orașului la haldina Lupac, cea de-a doua este vorba despre o situație de urgență privind un canal, un tunel care trece pe sub cartierul Terezia, iar ultima problemă este cea a administrației publice. Din cele 76 de posturi cât sunt alocate pentru o populație de peste şapte de mii de locuitori, avem doar 52 de angajați. Un număr cu care Anina poate să își facă treaba cu greu, ne lipsesc oamenii la impozite și taxe precum și  la urmărire civică”, explică primarul Aninei, Gheorghe Românu.

Cea mai gravă dintre acestea nu este lipsa personalului, ci lipsa unei companii care să realizeze colectarea gunoiului așa cum se cuvine și să îl transporte la Lupac în locul depozitării la haldina din oraș, închisă cu multă vreme în urmă. „În momentul de față, pe raza orașului Anina colectarea gunoiului se face de către o firmă care a intrat în insolvență și nu are posibilități financiare să colecteze și să transporte gunoiul. În acest sens, administrația publică Anina a demarat documentațiile pentru autorizațiile de mediu pentru ca acest serviciu public să fie preluat de Primărie. Ne-am dat toată silința, am achiziționat o mașină de compactat gunoiul. Deocamdată, firma duce gunoiul în proporție de 75 la sută pe raza orașului și 15 la sută la haldina Lupac. Am luat măsuri, am amendat această firmă, am început să blocăm intrările în haldină cu pământ, cu tot ce prindem ca să nu mai poată să aibă acces. Aici am avea nevoie de puțin ajutor din partea județului ca să rezolvăm problema”, precizează primarul orașului Anina.

Ultima problemă expusă de primar a fost necesitatea unor reparații la o conductă ce traversează orașul, conductă ce ar putea provoca inundații în sezonul ploios care urmează. „Este vorba despre un canal care a fost surpat și datorită ploilor din primăvară riscăm să fie inundat cartierul Terezia. A fost depus un proiect de hotărâre la noul guvern în luna ianuarie, însă eu am insistat astăzi în ședință ca să se întrebe din nou de acest proiect. Este vorba despre un canal de circa 280 de metri și am reușit reabilitarea, din banii Primăriei,  a 120 de metri”, mai adaugă Gheorghe Românu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/