Planuri pentru schimbare la Bocșa

Marea problemă a orașului Bocșa, atunci când vine vorba despre clădiri este că oamenii care locuiesc în blocuri nu sunt constituiți într-o asociație de locatari.

Reprezentanții Primăriei încearcă să îi convingă de faptul că decizia de a se organiza într-un astfel de for nu este pur birocratică, ci sunt o serie de avantaje. Cea mai mare ar fi posibilitatea de finanțare prin programul guvernamental al Ministerului Dezvoltării Regionale. „Sunt foarte interesat de izolarea blocurilor din oraşul nostru. Avem destul de multe probleme. Una dintre ele, majoră, este lipsa asociaţiilor de locatari. Oraşul nu are decât un singur asemenea for, iar acesta este situat pe Aleea Trandafirilor din Bocşa Română. În această asociaţie sunt 13 blocuri. Ar trebui să avem o relaţie de colaborare, pe care eu mi-o doresc, şi să încercăm să atragem fonduri pentru izolarea termică a imobilelor care nu au mai fost modernizate de la ridicarea lor. Sunt o pată gri a oraşului!”, spune primarul Eugen Cismăneanțu.

Admininistrația publică locală lucrează în momentul de faţă la scrierea unui proiect pe fonduri guvernamentale. „Sperăm ca Ministerul Dezvoltării Regionale să finanţeze acest capitol al locuinţelor și, în momentul în care e bugetat, încercăm să realizăm proiectul. Tocmai din acest motiv, ne-am pregătit din timp”, subliniază edilul-șef.

Premieră pentru Vasiova
Deși mulți dintre locuitorii Bocșei care locuiesc la bloc nu au avut timp să se constituie într-o asociație, în zona Vasiova începe să prindă contur o astfel de acțiune.

„Salut pe această cale iniţiativa cetăţenilor din zona Vasiova, care au pus la cale înfiinţarea unei noi asociaţii de locatari. Primăria i-a susţinut din punct de vedere juridic și am convingerea că până în luna aprilie această asociaţie se va constitui și din punct de vedere legal. Cel mai important ar fi pentru oraş să se constituie asociaţii de locatari inclusiv în Cartierul Nufărul, MFA”, explică Eugen Cismăneanțu. Partea proastă a lucrurilor e că oamenii sunt destul de reticenţi, dar majoritatea problemelor pleacă tocmai de la lipsa de reprezentare. De aici şi problema investiţiilor în blocurile respective.