Toate pânzele sus pentru dezvoltarea oraşului de la Dunăre

Odată cu inaugurarea punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia, orașului Moldova Nouă e „obligat” să-și schimbe complet înfățișarea, facilitățile oferite atât investitorilor, cât și vizitatorilor urmând să joace un rol definitoriu în dezvoltarea urbei conduse de Adrian Torma, o dezvoltare care vizează nu doar segmentul economic, cu inclusiv zona de turism. 

Conștient de faptul că turismul este principalul pilon al dezvoltării economice, exploatarea zăcământului de cupru sau prezența unei fabrici puternice care să-și desfășoare activitatea pe raza UAT-ul făcând parte dintr-o eră deja apusă, primarul Adrian Torma vrea să le demonstreze concitadinilor un lucru poate greu de crezut pentru unii: traiul din turism nu reprezintă o misiune imposibilă, cum de altfel această idee nu este preluată din niciun film SF.

Dacă în prezent orașul de la malul Dunării deține câteva pârghii puternice pentru a ieși din conul de umbră în care a fost aruncat în urmă cu zeci de ani (punctul vamal de trecere a frontierei cu Serbia, creionarea unei strategii pentru dezvoltarea durabilă a turismului în Clisura Dunării, prin intermediul Organizației de Management al Destinației), șeful administrației publice locale din Moldova Nouă a căutat să pluseze pe cât posibil lucrurile, odată cu finalizarea PUG-ului, Torma urmând să pună la dispoziție, atât investitorilor, cât și iubitorilor de natură care vor dori să construiască o casă de vacanță lângă Dunăre, suprafețe de teren, suprafețe care vor aduce plus valoare atât bugetului local, cât și orașului în sine.

„În acest moment avem o lotizare de 47 de locuri pentru construirea de case în zona Iagodăriei, unde, spre surpriza noastră, pe lângă cei care ar trebui să beneficieze gratuit de aceste terenuri, tinerii din zonă, avem cereri de la cetățeni din Timișoara care doresc să cumpere teren în Moldova Nouă. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând odată cu finalizarea Planului Urbanistic General. Pot pune că, aici, am avut un pic de opoziție din partea hater-ilor de meserie care nu înțelegeau de ce Torma vrea să bage în intravilan cât mai multe terenuri. Ei bine, pentru că scoaterea din extravilan și introducerea în intravilan e extrem de scumpă, dar va fi și o modalitate extrem de greoaie pentru oricine care în viitor va dori să vândă terenul sau să construiască. E drept, va fi o creștere la impozitele pe terenuri, undeva între 30%-40%, ceea ce-nseamnă că nu vei mai plăti 20 de lei, ci 26 de lei, ori creșterea în lei este nesemnificativă. Pe de altă parte, dacă nu vrei să construiești și vrei să vinzi cuiva acel teren, vei obține un preț mai bun dacă e în intravilan. Odată cu finalizarea PUG-ului, terenurile din zona Dunării, dealurile din spatele orașului Moldova Nouă către Măcești sunt suprafețe care vor putea fi date celor interesați să construiască în zonă fie o casă de vacanță, fie un complex de căsuțe, fie orice dorește omul, asta ca să devenim din ce în ce mai interesanți.”, a explicat edilul pentru expressdebanat.ro.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Profitând de toate oportunitățile avute la dispoziție, inclusiv de suprafețele de teren, social-democratul este ferm convins că va da lovitura atât din punct de vedere economic, turistic, cât și din punctul de vedere al prezenței investitorilor în zonă: „Toate aceste lucruri, pe lângă faptul că ne creează un trafic de persoane în Moldova Nouă, acele terenuri vor genera plus valoare, iar toți cei care vor petrece câteva zile în Clisura Dunării, vor cheltui bani în zona noastră, ceea ce va crea în timp și locuri de muncă, dar și o dezvoltare pe segmentul turistic”.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/