Toate creșele din Timișoara se redeschid la începutul anului viitor

Patru din cele 13 creșe aflate în subordinea Primăriei Timișoara au fost închise pe timpul pandemiei din cauză că nu aveau bucătărie proprie. Autoritățile locale au declarat că au găsit o soluție pentru ca acestea să se redeschidă din luna ianuarie a anului viitor. 

La cele patru creșe închise în ultima perioadă în Timișoara sunt înscriși 75 de copii. Aceste unități funcționau în aceleași clădiri în care erau și grădinițe. Acestea din urmă au fost închise în pandemie.

„Au fost închise pentru că nu au o bucătărie proprie, ci erau legate de o grădiniță. Cum grădinița era închisă, trebuia închisă și creșa. În ultimele săptămâni am contactat aceste grădinițe și am găsit o soluție prin care personalul în bucătăriile acestor grădinițe poate să pregătească în continuare mâncare pentru copiii din creșe, iar dacă totul merge bine înseamnă că în ianuarie vom reuși să redeschidem aceste patru creșe și să avem din nou posibilitatea de îngrijire pentru 75 de copii.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Aproape jumătate din creșele din Timișoara au fost închise în 26 octombrie, ca urmare a unei decizii a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Este vorba despre acele unități care nu îndeplineau condițiile tehnice de funcționare în timpul scenariului roșu.

1000 x 100 gif logiscool