Contre între fostul și actualul șef al Inspectoratului Școlar Timiș în privința reprezentării administrației județene în Consiliul consultativ al IȘJ Timiș

S-au încins spiritele între fostul și actualul inspector-șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, ambii consilieri județeni, într-o discuție despre desemnarea reprezentantului administrației județene în Consiliul consultativ al ISJ Timiș. Liberalul Marin Popescu a declarat că nu a fost convocat la nicio ședință a consiliului consultativ. Replica a venit de la Aura Danielescu, fost inspector școlar general. 

Totul a pornit de la un proiect de hotărâre care s-a aflat pe masa consilierilor județeni în ședința de plen de miercuri. Acesta se referea la desemnarea reprezentantului CJ Timiș în Consiliul consultativ al IȘJ Timiș. Marin Popescu, actualul inspector șef de la IȘJ Timiș, consilier județean și în mandatul 2016-2020, a spus că nu a fost niciodată convocat să participe la vreo ședință a consiliului consultativ.

„Dacă eram convocat, în calitate de consilier județean, în consiliul consultativ, fiți convins că participam. Dar nu am fost convocat.”, a răspuns Marin Popescu la o întrebare formulată de Călin Dobra. „E o afirmație răutăcioasă din partea dumneavoastră”, i-a replicat Dobra. „Am reprezentat și cu siguranță o făceam foarte bine dacă eram convocat.”, a continuat Popescu.

În discuție a intervenit și fostul șef al IȘJ Timiș, Aura Danielescu, în prezent consilier județean PSD.

„Ne aflăm în Postul Crăciunului și cred că mai multă bunătate și mai puțină răutate ar fi extraordinar să vedem atunci când ne adresăm unii altora. Eu am condus pentru o perioadă de timp Inspectoratul Școlar Județean Timiș. E adevărat că activitatea consiliului consultativ nu a fost extrem de fructuoasă și extrem de densă, însă dumnealui a fost convocat, cel puțin o dată, în mod sigur. Eu m-am bucurat de faptul că s-a încercat o depolitizare a rolului pe care îl avem în Consiliul consultativ. M-am bucurat să avem un coleg acolo, indiferent de formațiunea politică pe care a reprezentat-o, drept pentru care nu pot să spun decât că mi-aș dori să nu aruncăm cu pietre unul în celălalt.”, a spus Aura Danielescu.

Contrele au continuat. Marin Popescu: „Noi nu am discutat în comisie detaliul reprezentantului în consiliul consultativ, am discutat numai despre consiliile de administrație.”

Aura Danielescu: „Eu apreciez foarte mult că vorbiți cu mine, având în vedere că nu mă salutați, mă bucur că vorbiți online cu mine.”

Marin Popescu: „Cum să vă salut când dumneavoastră veniți și îmi predați la inspectorat tot ceea ce dumneavoastră predați? Mulțumesc mult, am ieșit, am de lucru cu ministerul.”

În cele din urmă, consilierii l-au votat pe liberalul Cosmin Costa ca reprezentant al CJ Timiș în Consiliul consultativ al IȘJ Timiș. Aura Danielescu a votat împotrivă, iar ceilalți consilieri PSD s-au abținut. Costa este șeful RAR Timiș.