Toamna vine cu miros de gulaș, la Măcești!

Organizația Locală a Uniunii Sârbilor din Măcești pregătește, pentru mijlocul lunii septembrie, evenimentul gastronomic „Gulașiada”, aflat la prima ediție.

În urma studiului efectuat asupra nenumăratelor ediții ale Ceaunului de Aur, la Moldova Veche (cea mai gustoasă ciorbă de pește fiind obiectivul principal al competiției culinare), inspirați de rânjetul boabelor de fasole din cadrul altui eveniment gastronomic, specific satului Radimna, localnicii din Măcești au luat o hotărâre: organizarea unei competiții proprii, în care gulașul să fie preparatul culinar care să-i caracterizeze.

Gastronomia, așa cum am fost obișnuiți, merge mână-n mână cu muzica. Prin urmare, în timp ce participanții se vor întrece în rețete care mai de care mai ingenioase într-ale gulașului, Ansamblul gazdă de dansuri populare, Ansamblul de dansuri din Moldova Veche, precum și o trupă din Serbia (Patrola Band) se vor ocupa de întreținerea atmosferei, deja încinse, datorită emoțiilor în vederea obținerii produsului culinar finit.

Înscrierile pentru competiția culinară din toamnă se pot face inclusiv în data de 15 septembrie, înainte de ora 12, iar câștigătorii concursului gastronomic vor fi răsplătiți cu premii speciale.

UPDATE

Pentru evenimentul care va avea loc la mijlocul lunii septembrie, consilierii locali au alocat suma de 2.500 de lei din bugetul orașului.