Descindere la Consiliul Județean! „E un dezastru! Nu le pasă, dau din umeri!” [VIDEO]

Deranj mare la Palatul Administrativ din centrul Reșiței! Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, și consilierii județeni vor trebui să dea explicații!

Primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, i s-au adus astăzi acuzații dure din partea unor cetățeni ai satului Moldovița, sat aparținător urbei de la Dunăre, nemulțumiți că sunt izolați de civilizație din cauza unui drum impracticabil. Edilul-șef le-a spus oamenilor nemulțumiți că le înțelege revolta și le-a explicat că  vinovații pentru starea mizerabilă a drumului de la Moldova Nouă la Moldovița sunt în altă parte. În Consiliul Județean Caraș-Severin! Și asta pentru că drumul respectiv e DJ 571, drum aflat în administrarea Consiliului, nu a Primăriei Moldova Nouă. Astfel, orice intervenție pe acest drum plătită de Primărie ar însemna deturnare de fonduri. Torma le-a mai spus oamenilor inflamați care au venit astăzi în Consiliul Local Moldova Nouă că a atras atenția conducerii Consiliului Județean despre situația drumului și că le-a cerut în mod oficial să se apuce de treabă, dar că demersurile sale au rămas fără rezultat. Mai mult decât atât, a dezvăluit că șefii administrației județene au ajuns întâmplător pe acest drum chiar foarte recent și că inclusiv aceștia s-au mirat că acele hârtoape poartă titulatura de drum. Și nu orice drum, ci drum județean!

„Noi am făcut înaintări către dânșii, dar urmărind prestația Consiliului județean, ce să le pese lor de acest DJ când lor nu le pasă de drumuri foarte importante, intens circulate?! Nu le pasă de voturi și de votanți. Surprinzător, Moldovița e un sat unde oamenii au votat cu PSD! Ăsta e respectul față de ei! Nu au trimis în doi ani, de când sunt eu primar, o mașină să reabiliteze drumul, nu există zone de colectare a apelor pluviale. E un dezastru! Din păcate, oamenii suferă!”, a declarat primarul Adrian Torma.

 

celtic transilvania 1000x100px

YouTube video

Aflat la un moment dat în relații excelente cu președintele social-democrat al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, liberalul Adrian Torma se va afla mâine în fruntea unui grup de cetățeni nemulțumiți ce va fi prezent la ședința Consiliului Județean Caraș-Severin. Cu toții le vor cere explicații aleșilor județeni!

„Viața e plină de intersecții. Eu cred încă faptul că Silviu Hurduzeu își dă seama de lucrurile rele pe care le face sau de lucrurile care nu sunt atât de bune din punct de vedere administrativ. Cred că în ultimele șase – șapte luni Consiliul Județean dovedește o delăsare totală. Și aici nu mă refer doar la drumul județean. Cel mai dureros pentru noi este proiectul de trecere a frontierei cu bacul, un proiect pentru care Primăria Moldova Nouă s-a împrumutat. Noi am finalizat ce ținea de noi, reabilitarea drumului și construirea punctului vamal, dânșii au adus bacul, tot cu ajutorul nostru, și mai trebuia să înființeze punctul vamal. Au avut nouă luni la dispoziție să înainteze documentele către Guvern. Guvernul e PSD, Consiliul Județean e PSD și prefectul, fost primar la Moldova Nouă, cointeresat măcar acum. Suntem în luna august, nu s-a făcut absolut nimic, dau din umeri că sunt hârtiile undeva pe drum, nu știu, poate la Craiova, or fi trecut de Slatina… În zece luni nu au fost în stare să se ocupe, să avem acest obiectiv funcțional. Sunt dezamăgit de această abordare!”, a mai spus edilul din Moldova Nouă.