Toamna, un aliat al dietelor! Cum profităm de bogățiile sezonului?

untitled design set 970x90 px

Vine toamna și odată cu ea, și frigul. Din acest motiv, trebuie să ne dotăm organismul cu energie și să facem față schimbării de temperatură. Trebuie să acordăm o atenție specială alimentației din această perioadă a anului, să ne reîmprospătăm sistemul imunitar. În continuare, prietenii de la Natur House Reșița ne oferă o serie de idei pentru a întâmpina și înfrunta toamna.

Profitați de verdețurile, legumele și fructele de sezon. Sunt mai economice, mai ales dacă calitatea lor și compoziția nutritivă respectă ciclul natural al producției.

VERDEȚURI ȘI LEGUME: anghinare, sfeclă, țelină, vânătă, dovlecel, conopidă, andive, ardei, praz, ciuperci, varză.

Continuați să mâncați două bucăți de fructe pe zi, întregi, în suc proaspăt stors sau cu lapte degresat. Fructele de toamnă sunt benefice în pregătirea organismului în lupta cu frigul, pentru că sunt surse de energie și ajută sistemul imunitar. Găsim: kiwi, lămâie, mandarine, mere, pere, portocale, ananas, pomelo, pere, banane, prune, gutui, struguri.

Toamna, frunzele arborilor își schimbă culoarea și apoi cad. Profităm de acest spectacol de culori pentru a ne plimba pe munte, a aduna castane, ciuperci… Ce este mai bine decât să te bucuri de natură împreună cu familia și prietenii?

publicitate ziar expresb 1000x100

Nu este o coincidență ca fiecare anotimp să aibă propriile alimente specifice. Din acest motiv, citricele sunt alimente „star” ale acestei
perioade. Datorită aportului de vitamina C, putem combate gripa, infecțiile, tipice acestui sezon al anului.

În continuare, vă oferim un raport de alimente esențiale anotimpului rece:

  • Începe ziua cu un suc natural de portocale – lămâi sau portocale – pomelo. Și, ca de „bună dimineața”, luăm și un aport de vitamina
    C; pentru restul zilei, continuăm să mâncăm două fructe.
  • Fructe uscate: Ne conferă energia necesară pentru a ne menține temperatura corpului și a combate frigul. În afară de asta, conțin vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Include-le la micul dejun sau împreună cu fructele la gustarea de dimineață.
  • Verdețuri: Conținutul bogat în vitamina A ne menține pielea și mucoasele sănătoase. Utilizați-le zilnic în meniul de prânz sau
    cină, crude sau ușor gătite.
  • Legumele: Foarte importante pentru sezonul rece. Sunt esențiale în prepararea meniurilor calde, dar bogate în fibre. Se pot găti ca tocănițe, cu verdețuri, sub formă de piure, creme.
  • Cereale: De preferat, integrale. Pentru a începe o zi plină de energie. Ideale pentru micul dejun (cu lapte sau iaurt).
  • Proteine: Iarna, corpul nostru are nevoie de proteine pentru a face fața oboselii, dar și pentru a ajuta masa musculară. Pe lângă
    faptul că trebuie să consumăm pește, ouă, pui, putem adăuga în meniu și proteine vegetale, precum soia.

Fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/