Reduceri de personal la Aquacaraș

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Numărul mare al angajaților de la societatea de alimentare cu apă a dus la repetate sesizări din partea administrației locale din Moldova Nouă. Acum, cei care conduc societatea sunt pregătiți să ia măsuri.

Oficialii Primăriei Moldova Nouă s-au declarat revoltați de faptul că numărul angajaților de la Aquacaraș este nejustificat de mare. În plus, edilul-șef spune că este inadmisibil ca prețul apei potabile să se apropie de 4 lei/mc, la fel ca în reședința de județ. Asta pentru că oamenii fac un efort ieșit din comun să își plătească cheltuielile la final de lună, iar în multe situații sunt chiar restanți din cauza sumelor mari pe care trebuie să le plătească.

Nimeni nu știe câți oameni lucrează la ei, stau acolo fără să facă nimic! M-am săturat să le plătesc concediile luxoase în străinătate și salariile exorbitant de mari. Mai mult decât atât, ei nu știu altceva să facă decât să crească continuu prețul apei potabile și al canalizării. Mă întreb unde ajungem în ritmul acesta?! Eu am mai spus și susțin în continuare că nu este firesc să fie așa”, spune revoltat primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu.

Se anunță disponibilizări
Directorul SC Aquacaraș SA, Anatolie Liber, se abține de la replici pe tema salariilor. Acesta susține că veniturile angajaților sunt confidențiale, astfel că nu poate lămuri public problema. „Salariile nu le plătește Primăria, care nu are nicio contribuție la plata angajaților. Încasările pentru salarii sunt pe baza prestațiilor de apă-canal pe care le face societatea, conform contractelor stabilite de consumatori”, explică directorul societății.

promovare banner maxagro

În ce privește numărul angajaților însă, Anatolie Liber admite faptul că aparatul este supradimensionat, iar situația este similară în mai toate orașele județului. „Referitor la angajați, am primit sesizări în repetate rânduri din partea primarului Matei Lupu, unele fiind îndreptățite. Drept urmare, societatea elaborează un program de redimensionare a posturilor pe exploatarea Moldova Nouă, urmând ca în cel mai scurt timp să se ia măsurile necesare”, spune șeful de la Aquacaraș SA.

În ce privește prețul, acesta este de 3,64 de lei/mc și s-a luat în conformitate cu prevederile Avizului ANRSC, cu contractul de finanțare și cu hotărârea ADI Acvabanat. În ce privește canalizarea, prețul este 1,56 lei/mc. În plus, cei care conduc societatea mai spun că administrația din Moldova Nouă ar fi restantă la  plata ratei pe care trebuie să o acorde pentru susținerea proiectului european de schimbare a rețelelor de alimentare cu apă.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/