Genul feminin predomină în Caraș-Severin!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Datele Recensământului au dezvăluit un adevăr greu de digerat pentru bărbații cărășeni: sunt cu aproape 8.000 mai multe femei decât bărbați în județul Caraș-Severin.

Dacă în județul Timiș se află cei mai mulți bărbați singuri, Caraș-Severinul se mândrește cu un număr mai mare de femei, în superioritate față de numărul bărbaților din județ. Aceste date au fost prezentate în urma Recensământului din 2011, deci lucrurile se poate să se fi schimbat în cei doi ani.

Femeile se înghesuie la oraș

În orașele cărășene predominante sunt femeile, însă în mediul rural există câteva comune unde bărbații sunt la putere. Diferențele nu depășesc 100 de persoane, însă în comune ca Băuțar, Ciudanovița, Cornereva sau Coronini bărbații sunt mai numeroși.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Câteva comune cărășene se află aproape în echilibru perfect, cu număr egal de femei și bărbați. Astfel, la Socol este o singură femeie în plus față de bărbați, iar la Șopotu Nou statistica arată un bărbat mai mult decât femei. Însă în nicio localitate cărășeană femeile nu sunt egale cu bărbații.

Brebu Nou, aflat printre localitățile cu cel mai mic număr de persoane, 119, se pliază perfect pe modelul întregului județ și prezintă, în urma Recensământului din 2011, un număr de 66 femei și 53 de bărbați.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/