TM 2023! Burse de creație pentru 60 de artiști și jurnaliști

artist1
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

În contextul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, Centrul de Proiecte oferă 60 de burse de creație pentru artiști și jurnaliști. Lista cu cei care vor primi finanțare a fost făcută publică.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că s-a decis cine va primi cele 60 de burse de creație acordate în contextul TM2023, în cadrul programului „Energie!”. Este vorba de 37 de artiști și 23 de jurnaliști din Timișoara, București, Cluj, Sibiu și alte localități.

Programul a fost lansat la data de 12 iunie și a primit 148 de aplicații. Juriul a ales propuneri artistice sau jurnalistice din domeniile arte sonore și teatru, literatură, artă digitală și new media, arte vizuale, dans sau presă culturală. Ediția din acest an a programului a încurajat în mod activ tinerii artiști, aflați la început de carieră, alocând un număr crescut de burse creatorilor sub 35 de ani.

Bursele de creație sprijină o etapă esențială pentru o scenă culturală vitală: explorarea, testarea de idei și procesul de lucru care conduce la noi formule artistice. La baza programului de finanțare stă încrederea în puterea artiștilor de a-și transforma ideile în practici artistice sau jurnalistice și nevoia de a experimenta. Credem că e important ca publicul să înțeleagă mai bine munca acestora, să îi întâlnească, să fie posibil un dialog pentru o mai bună cunoaștere reciprocă. Pentru jurnaliști, bursele vor fi cu siguranță timp câștigat pentru documentare, iar Programul cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturi în anul 2023” va primi astfel noi semnificații, prin curiozitatea aplicată a noilor conținuturi editoriale care vor fi create. Mulțumim tuturor artiștilor și jurnaliștilor care au înscris propuneri, arătând încredere în contextul și valorile care stau la baza Energie! Burse de creație”, a declarat Raluca Iacob, coordonator Power Station și monitorizare-evaluare rezultate și impact Timișoara 2023.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Lista completă cu aplicanții și bursierii poate fi consultată AICI!

Bursele se acordă pe o perioadă de patru luni, din august și până în 10 decembrie 2023.

În perioada următoare va fi lansat și un program de mobilități naționale și internaționale pentru profesioniști din domeniul cultural, cu fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/