Titlul Doctor Honoris Causa pentru Anton Hadăr

Profesorul universitar doctor inginer Anton Hadăr, cel care a ajutat la implementarea doctoratului în Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, a primit din partea universității reșițene cel mai înalt titlu onorabil, cel de Doctor Honoris Causa.

După o vreme îndelungată de când s-a aflat alături de universitatea din Reșița, profesorul universitar și vicepreședintele Senatului Universității „Politehnica” din București, Anton Hadăr, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa, într-o ambianță festivă alături de oficialități locale și studenți ai universității.

Așa cum deja v-am obișnuit, Universitatea Eftimie Murgu își rezervă luna decembrie și sfârșitul de an pentru a privi în urmă la cei care au fost alături de noi pe parcursul anului. Îi mulțumim lui Anton Hadăr pentru că a acceptat cel mai înalt titlu pe care îl poate oferi universitatea. Aflat a treia oară la noi în universitate anul acesta, profesorul universitar Anton Hadăr ne-a fost alături și ne-a ajutat la dezvoltarea învățământului superior reșițean”, a precizat în deschidere prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde, rectorul Universității „Eftimie Murgu”.

Prezent în comisia de evaluare a doctoranzilor din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, prof. univ. dr. ing. Anton Hadăr este și un recunoscut inventator, primind nu mai puțin de 13 medalii pentru invențiile sale. Una dintre acestea constă într-un aparat pentru tratarea scoliozei, folosit de opt ani în intervențiile chirurgicale din țară.

Este o zi de sărbătoare pentru mine, o zi emoționantă. În mod sigur Reșița e foarte aproape de inima mea. Când am venit în ’92 prima dată în luna mai, m-au înnebunit salcâmii. De atunci au fost mai multe vizite decât în oricare altă universitate. Vă știu toți pașii făcuți în ultimii ani, toate progresele și tocmai de aceea mă simt onorat de acest titlu. Chiar dacă drumul până aici a fost mai greu decât de obicei, simt o mare căldură din partea voastră și m-ați lăudat atât de mult încât am emoții că nu mă pot ridica la nivelul laudelor”, a declarat prof. univ. dr. ing. Anton Hadăr.

După înmânarea titlului de Doctor Honoris Causa, invitatul special a ținut o prelegere pe tema „O nouă viziune privind universitatea antreprenorială”, unde a pus problema invențiilor și cercetărilor universitare a căror merite nu sunt recunoscute așa cum trebuie.