Tirurile cu lemne circulă nestingherite la poalele Muntelui Mic! Hotărârea care le-ar putea opri a fost respinsă de Prefectură!

La mai bine de o lună de la hotărârea Consiliului Local Turnu Ruieni prin care se interzicea circulația camioanelor de lemne cu tonaj mare, în satul Dalci tirurile încărcate cu lemn din pădurile de la poalele Muntelui Mic umblă nestingherite.

Oamenii alarmați au întrebat Poliția Locală care spune că nu le poate opri, dacă nu există altă variantă de acces.

Comentariile nu contenesc pe rețelele de socializare, pentru că oamenii nu pot acum decât să-și spună oful pe Facebook:

„Deși au crezut că au câștigat o mică bătălie coșmarul sătenilor din Dalci continuă. Indicatoarele nu au apărut, iar camioanele de mare tonaj își continuă traseul nestingherite.”

„Mulțumim autorităților de rapiditatea de care dau dovadă în demontarea unor indicatoare; care se pare că au fost ilegale. Înțelegem interesele în tergiversarea montării altor indicatoare hotărâte în ședința de Consiliu!!!!!”

„Se pare că interesul de a exploata lemn primează în fața celor câteva mii de locuitori ai Caransebeșului, care beau apă de la Dalci, pârâu inundat de ulei și mizerie lăsată în urma camioanelor care traversează pădurea pe albia acestuia, pârâu care se varsă în lacul de acumulare de la Zervești. Primează și în fața celor 100 de oameni din Dalci, care ar putea rămâne izolați și cu casele distruse și cu rețeaua de apă distrusă, ca să nu mai vorbim de drum.”

CITEȘTE ȘI: Tăierile masive de lemn fac ca apa caransebeșenilor să devină nepotabilă!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălăscu, ne-a precizat că hotărârea de Consiliu prin care se interzicea accesul camioanelor mai mari de 7,5 tone pe drumul comunal, iar cele cu o greutate până în 7,5 tone nu pot depăși viteza de 30 km pe oră, prin amplasarea unor indicatoare la intrarea în sat, a fost respinsă de către Prefectura Caraș-Severin, întrucât nu avea raportul comisiei de sistematizare rutieră și a comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică! Tirurile cu lemne, oprite la poalele Muntelui Mic! [FOTO/VIDEO]

„Am dispus înființarea unei comisii care să analizeze și să întocmească un raport cu privire la circulația pe drumul comunal a tirurilor. Din această comisie fac parte cei doi consilieri locali care domiciliază în Dalci, viceprimarul comunei, șeful de post și reprezentantul Ocolului Silvic Caransebeș, domnul Ionică Antonescu. Acum eu nu pot decât să aștept raportul acestei comisii și vom vedea ce e de făcut”, ne-a declarat șeful administrației publice locale din Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu.

CITEȘTE ȘI: Oamenii cer restricții pe drumul spre Muntele Mic! Consiliul Judeţean rezolvă problema… prin crearea unei comisii!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/