Oamenii cer restricții pe drumul spre Muntele Mic! Consiliul Judeţean rezolvă problema… prin crearea unei comisii!

casinoherculane by sungarden

Drumul turistic spre Muntele Mic, până la fostul telescaun, ar trebui să aibă pe anumite porțiuni restricții de viteză, consideră sătenii din zonă. Și asta pentru că, de-a lungul timpului, aici au avut loc numeroase accidente.

Potrivit lui Ioan Seracin, consilier local al comunei Turnu Ruieni, cea mai grea porțiune de drum este chiar aceea de la intrarea în Turnu Ruieni.

„La intrarea în localitate, șoferii sunt luați prin surprindere de curba la dreapta și intră de cele mai multe ori cu viteză, însă chiar după această curbă, în scurt sunt casele oamenilor, copii care se joacă în drum, animalele care mai sunt lăsate afară din curte și, de cele mai multe ori, sătenii care circulă pe carosabil în lipsa unor trotuare. Am asistat la multe accidente în această zonă și am încercat să ridic problema la Consiliul Local pentru a instala un indicator pentru restricționarea vitezei la intrarea în sat. Din păcate, de la Primărie mi s-a răspuns că este drum județean și că ei nu pot interveni la Poliția Rutieră. Am depus și la Consiliul Județean în repetate rânduri această solicitare, însă niciodată nu ni s-a dat măcar un răspuns”, ne-a declarat Ioan Seracin, fost director ani buni al școlii din localitate, în prezent consilier local.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Omul spune că anul trecut drumul turistic a fost marcat, însă nu s-a ținut cont de porțiunea de drum îngust pentru a se instala limitatoare de viteză sau indicatoare care să atenționeze șoferii. A fost un caz anul trecut când o mașină plină cu turiști a intrat în curbă, care este în unghi drept, și a căzut de pe pod. Drumul la intrarea în Ruieni este îngust, dar se circulă cu viteză, iar Poliția răspunde că nu poate decât să amplaseze un aparat radar în zonă, în rest, problema ține de Consiliul Județean.

Potrivit primarul Mihai Mărălescu, ultima sesizare către Administrația Drumurilor din cadrul Consiliului Județean a fost făcută în urmă cu două luni, însă nu s-a primit niciun răspuns. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Camelia Șușco, ne-a precizat însă că cea mai recentă solicitare din partea Primăriei Turnu Ruieni este de la sfârșitul lunii februarie și cererea se află în analiza Direcției de Administrare a Domeniului public și Privat.

„Se va efectua o comisie formată din reprezentanți ai Poliției Rutiere și ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat. Aceștia vor efectua o analiză la fața locului, după care se va realiza un proiect de semnalizare rutieră pentru Turnu Ruieni”, ne-a declarat Camelia Șușco.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/