Metoda „Șmen”, noua găselniță a escrocilor!

promovare online Timisoara Casa Auto

Un bărbat din Caransebeș a rămas fără bani după ce s-a lăsat păcălit de un escroc. Victima a avut încredere într-un necunoscut și a acceptat să schimbe bani la colț de stradă. Surpriza a venit în momentul când și-a verificat din nou suma…

Un bărbat de 67 de ani din Caransebeș a anunțat ieri după-amiază Poliția după ce a căzut victimă unei noi metode de înșelăciune, denumită metoda „Șmen”. Chiar în fața unei bănci din municipiu, probabil după ce și-a scos pensia, omul a fost acostat de un necunoscut care, văzând că acesta are un teanc de bancnote de 50 de lei, s-a oferit să îi schimbe suma de 1.100 de lei în bancnote cu cupiura mai mare. Bărbatul a acceptat, fără să se gândească la consecințe. Acesta a luat teancul cu bani, însă atunci când i-a numărat, a constatat că a fost înșelat. Primise o bancnotă de 50 de lei și 20 de bancnote de 1 leu în schimbul sumei de 1.100 de lei.

„Bărbatul a sesizat Poliţia, precizând următoarele semnalmente ale autorului: înălțime 1,65-1,70 m, brunet, tuns mediu. Purta blugi albaștri și o haină de piele”, anunță Poliția cărășeană.

promovare banner maxagro

Oamenii legii fac apel la toți cei care pot oferi informații despre escroc și continuă demersurile pentru a-l identifica și pentru a recupera prejudiciul.

Polițiștii ne sfătuiesc să fim mult mai atenți când vine vorba de bani:

  • Atenție la metoda ,,Șmen”! Dacă totuși consimțiți să participați la o ilegalitate, când primiți suma solicitată, numărați cu atenție bancnotele și nu mai întoarceți banii spre renumărare! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o sumă derizorie și, sub pretextul că în zonă și-au făcut apariția polițiști, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înșelată!
  • Nu vă încredeți în binevoitori! Nu cumpărați valută de la persoane neautorizate! Poate fi falsă! Aceștia acționează la câțiva metri de un birou de schimb valutar și ar fi păcat să cădeți victimă din cauza unui câștig nesemnificativ.
publicitate tmc 640