Tinu Vidaicu, la „pupitrul” Consiliului Județean! Administratorul public face echipă cu oamenii care simt vibe-ul!

Noul administrator public al județului Caraș-Severin, Tinu Vidaicu, a surprins astăzi printr-un comunicat de presă care a dus la nașterea multor întrebări. Acest comunicat a fost metoda aleasă de administratorul județului pentru a se prezenta cărășenilor, dar și pentru a anunța că s-a apucat de treabă. Prima țintă, la fel ca în cazul șefului său, Romeo Dunca, sunt angajații Consiliului Județean.

„Dragi oameni din județul Caraș-Severin”. Așa începe primul comunicat de presă al administratorului public, cel care va coordona de acum înainte aparatul de specialitate din Consiliul Județean, adică tot ce înseamnă sector juridic, administrativ, financiar, corp de control, audit, dar și alte servicii.

„Sunt Tinu Vidaicu și acum o scurtă perioadă de timp m-am alăturat echipei administrative a Consiliului Județean, ceea ce pentru mine înseamnă o mare responsabilitate, dar și o mare provocare. Munca mea în administrația publică poate da roade numai dacă am lângă mine o echipă sudată și dedicată, care dorește, așa cum doresc și eu și întreaga conducere, ca județul Caraș-Severin să își valorifice la maxim potențialul uriaș pe care îl are și să devină un model de referință pentru județele României”, mai transmite administratorul public.

Cu teoria stăm bine, dar ce facem cu practica? „Din primele zile, am început evaluarea personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, iar acest proces va dura până în februarie, înainte de testarea impusă de noua organigramă”. Ne-am liniștit. Dacă angajații din Consiliul Județean (și nu orice angajați, ci tocmai cei care se ocupă de cele mai importante sectoare ale administrației județene!) vor fi verificați de Tinu Vidaicu, e clar că se va cerne grâul de neghină.

Ce-l recomandă pe noul administrator public să evalueze oameni din administrația publică? Păi… funcția. Tinu Vidaicu este un nume sonor în sfera petrecerilor și a divertismentului din partea de vest a țării și nu numai. Este, fără urmă de îndoială, și un bun manager în acest sector. Din păcate, nu am găsit CV-ul său postat pe pagina Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a da mai multe detalii. Dar cum nici al președintelui Romeo Dunca nu apare, care este deja mai vechi în „breaslă” decât Tinu Vidaicu, să spunem că are o scuză.

Revenind la evaluarea demarată, Vidaicu recunoaște că a întâlnit și oameni dedicați, cu experiență, care își doresc să pună osul la treabă. „Simt, în urma discuțiilor cu oamenii, că este momentul să realizăm lucruri importante pentru Caraș-Severin, să ducem acest județ pe care îl iubim toți la un înalt nivel european. Veniți alături de noi în acest demers ambițios de modernizare a Banatului de Munte! Este momentul ca toți aceia care vreți să dați o mâna de ajutor să vă alăturați acestei echipe”. Adică simțul ăsta a apărut după discuțiile cu oamenii, nu înainte de a prelua funcția?! Și cum adică să se alăture toți cei care vor să dea o mână de ajutor? Se fac angajări, se așteaptă voluntari? Am fi vrut să ne lămurim, dacă administratorul județului ar fi ținut, sper exemplu, o conferință de presă în care să răspundă la întrebări și să se prezinte în acest mod deschis cărășenilor…

Am început să lucrăm!

Asta ne mai transmite Tinu Vidaicu. În sfârșit, o veste bună. Abia așteptăm să vedem și rezultatul muncii depuse. Deocamdată, ni se spune că „datoria uriașă pe care am găsit-o în administrația județului este pe cale de a fi reeșalonată. Există o portiță de scăpare pentru ca datoria aceasta să nu ne copleșească și să fie returnată într-o perioadă mai lungă de timp”. Din nou ni se dezvăluie… nimic. Care e datoria? Ce s-a descoperit? Concret, despre câți lei e vorba? La ce departamente? De unde au rezultat datoriile astea? Nu-i de glumă și nici de neglijat acest aspect, mai ales că, potrivit legii, „președintele consiliului județean poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite”. N-or fi ei, banii județului, prea mulți, dar sunt totuși publici, să-i știm și noi.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Tinu Vidaicu are și o prioritate, pe care de altfel o au toți cei care ajung în administrația publică, indiferent de funcție sau de experiență: atragerea de fonduri europene. „Cred cu tărie că o echipa inteligentă și bine coordonată poate atrage mulți bani de la Uniunea Europeană pentru proiectele de care avem nevoie. Nu ne lăsăm și lucrăm, ne batem pentru fiecare Eurocent! Infrastructura constituie pentru noi o prioritate, dar și celelalte sectoare care pot genera locuri de muncă și bunăstare”. Locuri de muncă, drumuri… Și pe astea le tot auzim de mulți ani. Dar cine face parte din echipa asta care va atrage fonduri europene cum nu s-au mai atras vreodată? Concret, cu nume, prenume și un plan pe masă! Să-i știm și noi și, până la urmă, să-i apreciem cum se cuvine, dacă ei fac toată treaba. Că n-o fi și aici cineva din Primăria Reșița care, în loc să-și facă treaba în instituția care îl plătește, face calcule prin Consiliul Județean în timpul programului de lucru.

Ne mai amintește administratorul județului că vom avea un spital modular, dar nici despre asta nu spune concret când încep lucrările, când se pune piatra de temelie, cum se zice. Că, de fapt, până la ridicarea lui efectivă vor mai trece luni bune… Timp în care, așa cum ne spunea Romeo Dunca în decembrie, bolnavii de la Staționarul 3 al Spitalului Județean nu vor fi transferați nicăieri. Mâine, poimâine oricare dintre noi poate ajunge acolo. Acolo, în Staționarul 3, iar imaginile din 1 decembrie încă ne dau fiori pe șira spinării. „Vă asigur că facem tot posibilul să îl realizăm în timp record”. Bănuiesc că nu luăm în calcul recordul chinezilor care au ridicat un spital COVID în 10 zile…

La finalul comunicatului de presă, Tinu Vidaicu ne mai îndeamnă o dată să ne alăturăm echipei sale, o echipă de oameni pozitivi, cu idei bune, în folosul tuturor.

„Închei prin a vă ura tot binele pentru anul 2021 și vă propun să vă alăturați, fiecare pe bucățică lui, inițiativei noastre de a transforma Caraș-Severinul în ceea ce ne imaginăm noi toți, de 30 de ani, că ar putea fi. Vă rog să aveți încredere în noi, în Romeo Dunca, Nelu Popa și alți profesioniști care mă inspiră prin ambiția lor, oameni înarmați cu bune intenții și răbdare, care vor binele unei comunități pe care o respectă. Deși perioada de când am intrat în administrație este scurtă, sunt convins că putem să privim pozitivi spre viitor. Vă invit să îmi împărtășiți optimismul, să aveți încredere că suntem animați de cele mai bune intenții și să vă alăturați provocărilor ce vor urma”.

Și așa mai apare o întrebare, pe lângă toate de mai sus la care ne-am fi dorit un răspuns: administratorul județului ne spune să avem încredere în deja consacrata formulă Romeo Dunca-Nelu Popa. Păi și în alți liberali nu putem avea încredere? Sunt destui primari PNL care conduc astăzi comunități din Caraș-Severin. Îmi vine în minte din start numele lui Brian Filimon, primarul care a rupt concurența în două la alegerile locale cu cel mai bun scor în 27 septembrie, peste 92% din voturi, iar comuna Măureni se distanțează tot mai mult de aspectul trist și tern al județului. Pe el de ce nu-l pomenește nimeni și nu-l întreabă nimeni cum o fi făcut să răzbească? Avem Băile Herculane, perla de altădată. Nici despre Cristian Miclău nu spune nimeni nimic niciodată. Nici el nu-i om de echipă? Și mulți alții, desigur. Domnule administrator, cu tot respectul, fiți administratorul județului, nu al Reșiței, că până una, alta, Reșița chiar nu o duce rău la capitolul administrație. Aplecați-vă ochii spre alți oameni din județ, care de multe ori au fost săriți din schemă, deși zonele din care provin sunt poate de 100 de ori mai frumoase și mai ofertante decât Reșița din punct de vedere turistic. Și poate au și ei idei bune. Nu faceți aceeași greșeală ca Romeo Dunca, despre care cărășenii au ajuns să spună că nu vede decât Reșița și Muntele Mic în fața ochilor, când de fapt județul e de vreo 40 de ori mai mare ca teritoriu decât municipiul-reședință…

„Cu sinceritate, Tinu Vidaicu”. Cu aceeași sinceritate, noi, oamenii dragi din Caraș-Severin.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/