Spitalul Caransebeș NU are 110 cadre medicale infectate cu Covid-19!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Informațiile apărute în spațiul public precum că la Spitalul din Caransebeș 110 cadre medicale sunt infectate cu Sars CoV – 2 sunt FALSE. Valentina David, managerul unității medicale dezminte informațiile.

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș nu a fost ocolit de Covid-19, spune Valentina David, medici, asistente și infirmiere au contactat virusul de la începutul pandemiei, dar s-au vindecat fără a se înregistra vreun deces în rândul cadrelor medicale și, în niciun caz în prezent NU sunt 110 cadre medicale infectate:

Eu am declarat că doar jumătate din cadrele medicale din spital au solicitat vaccinarea împotriva Covid-19 pentru că cealaltă jumătate s-a îmbolnăvit pe parcursul pandemiei, în ultimele 10 luni și nu se grăbește, având anticorpii. Este adevărat că în lunile noiembrie și decembrie au fost cam 100 cumulat, dar de aici și până la faptul că acum avem 110 medici și asistente infectați e cale lungă! Nu e adevărat! Și dacă vorbim pe fapte vă spun că în momentul de față sunt  66 de infectați, nu am avut focare de infecție și majoritatea au fost infecții comunitare, nu din spital”, ne-a declarat Valentina David.

1000x100 (5)

Managerul unității medicale a mai precizat că, pentru etapa a doua de vaccinare, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni sunt programați medicii de familie, asistentele din aceste cabinete și personalul din farmacii și clinici medicale. Pentru a doua etapă sunt atribuite Spitalului din Caransebeș 200 de doze de vaccinare.