Muntele Mic în plină dezvoltare! Milioane de euro vin din mediul privat

Muntele Mic a fost dintotdeuna comparat cu Semenicul, oameni de afaceri din Timișoara investind în dezvoltarea infrastructurii. Unul dintre oamenii de afaceri de pe Muntele Mic a evaluat situația la început de 2021, spunând că investitorii privați vor aduce în urmatorii 2-3 ani peste 20 de milioane de euro.

În timp ce politicienii cărășeni anunță salvarea Semenicului prin fonduri guvernamentale, la Muntele Mic greul este dus de mediul privat. Ce au în comun acesti antreprenori este pasiunea pentru munte, și, în mod paradoxal, lupta cu autoritățile, spune Horațiu Buna, unul dintre oamenii de afaceri de pe Muntele Mic.

Printre noile investiții se vorbește de un nou telescaun, spații de cazare noi, un aquapark, sală de sport și zonă SPA toate din fonduri private.

Aș spune că familia Raileanu are cele mai ambițioase planuri. După ce a realizat Apart Hotel Isai și Telescaun Isai, construieste un SPA și un restaurant impresionant. Ei au adus deja la munte un telescaun debraiabil de 4 locuri, ce va fi montat în acest an. Același investitor are în plan construcția unui Aquapark și o sală de sport precum și un complex hotelier. Săptămâna trecută a fost dat în folosință primul hotel de 4 stele prin refacerea fostului hotel Dor de Munte, care a ars în urmă cu câțiva ani. Se poate spune că și amatorii de lux au unde să se cazeze în stațiune. Hotelul Muntele Mic a fost cumpărat în urmă cu 2 ani și proprietarul a achiziționat și o pensiune din apropiere. Practic acest antreprenor a demonstrat că se poate face turism 365 zile pe an la Muntele Mic. A investit într-o zona SPA și terenuri de sport și a diversificat serviciile oferite turiștilor. Cei de la Dunca au demonstrat că un telescaun poate fi plin și vara și au pus Muntele Mic pe harta bikerilor din Romania”, spune Horațiu Buna.

Omul de afaceri spune că noul hotel Montis care s-a ridicat în locul celui care a ars schimbă imaginea muntelui, dar poate că cea mai mare provocare este reabilitarea fostului hotel Sebeș, singurul care a fost ridicat în vremea comunistă și care a fost lăsat în paragină zeci de ani:

Este o investiție cu multe zerouri, care, dacă se va concretiza va schimba fața întregii stațiuni și ar putea duce Muntele Mic în altă ligă”, menționează omul de afaceri care speră ca, acum că este altă conducere administrativă la Primăria Turnu Ruieni să se găsească soluții pentru extinderea zonei de parcare pe munte și să se finalizeze lacul de acumulare pentru zăpada artificială.

Horațiu Buna a mai venit cu două vești bune la început de 2021 spunând că pe Muntele Mic a început să ningă și, din 15 ianuarie se lansează proiectul Phoenix care prevede și reabilitarea fostului hotel Sebeș.