Se reiau zborurile spre și dinspre Marea Britanie pe Aeroportul Timișoara. Care sunt măsurile impuse?

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță pasagerii că zborurile spre și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pot fi reluate de luni, 4 ianuarie, ora 19, însă călătorii care vin în țară au obligația să prezinte un test negativ Covid-19, în caz contrar se impune măsura carantinării la domiciliu pentru 14 zile. 

Decizia reluării zborurilor s-a luat în urma hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, disponibilă aici. Astfel, călătorii care vin în România dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația de a prezenta la intrarea în țară un certificat de testare negativ. Despre test se precizează că poate fi unul rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-COV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară. Persoanele care nu vor prezenta un astfel de certificat sunt nevoite să intre în carantină pentru două săptămâni.

Conform hotărârii, persoanele care fac excepție de la măsura carantinării la domiciliu sunt:

a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

expresb 1000x100

d) piloții de aeronave şi personalul navigant;

e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora. 

1000 x 200 gif